Nou cicle de xerrades de l’Oficina d'Afers Religiosos (OAR) i Biblioteques de Barcelona #SacralitatDeViure

A partir del 4 d’abril s’inicia un cicle de xerrades amb Biblioteques de Barcelona amb el títol “La sacralitat de viure”. Comissariat i presentat per Didac P. Lagarriga, el cicle està format per sis xerrades entre dues persones sobre temes tant destacables com la poesia, la infància i l’adolescència, l’ecologia, la contemplació i el compromís social, la ciència i l’alimentació.

Parlar de la sacralitat de viure és parlar de ciència, de rituals, d’arts, de nutrició i salut, de criança…; en definitiva, de tots els àmbits que ens fan tornar a connectar amb la nostra essència primera, més enllà d’uns dogmes i unes creences en particular, per afrontar una vida més rica i amb sentit, tant individualment com col·lectivament.

Totes les xerrades tindran lloc a les 19.00 hores a diferents biblioteques de la ciutat. En el cicle d’enguany les sessions són les següents:

 • Dijous 4 d’abril – Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda (c. Camèlies, 76-80). “La poesia, eina devocional”, a càrrec de Lluís Solà, poeta i dramaturg, i Jesús Aguado, poeta i especialista en l’Índia.
 • Dilluns 8 d’abril – Biblioteca Vila de Gràcia (c. Torrent de l’Olla, 104). “Infància i adolescència: cel i terra”, a càrrec de Sonia Kliass, psicòloga i assessora familiar, i Sònia Castaño, educadora.
 • Dilluns 15 d’abril – Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte (c. Provença, 480). “Ecologia profunda”, a càrrec d’Ángeles Parra, directora de Biocultura i presidenta de Vida Sana, i Pedro Burruezo, músic, periodista i director de ‘The Ecologist’.
 • Dilluns 29 d’abril – Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert (c. Indústria, 295). “Contemplació i compromís social”, a càrrec de Laia de Ahumada, escriptora, i Olga Fajardo, docent i especialista en mística.
 • Dijous 2 de maig – Biblioteca El Clot – Josep Benet (pl. Glòries Catalanes, 37-38). “La ciència com a revelació”, a càrrec de Jordi Pigem, filòsof de la ciència, i Josep M. Mallarach, geòleg i assessor mediambiental.
 • Dimecres 8 de maig – Biblioteca Francesca Bonnemaison (c. Sant Pere Més Baix, 7). “Alimentar el cos, nodrir l’ànima”, a càrrec de Bonnie Cohen, nutricionista i rabina, i Montse Castellà, vicepresidenta de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes

I també dijous 9 de maig, a la Biblioteca Zona Nord (c. Vallcivera, 3 bis) tindrà lloc el contacontes “Cuentos del alma”, a càrrec de Rubén Martínez Santana, narrador.

Des de l’any 2006, l’Oficina d’Afers Religiosos i el Consorci de Biblioteques de Barcelona treballen conjuntament en l’organització d’activitats per donar a conèixer la diversitat religiosa present a la ciutat. Aquestes activitats sempre han estat ideades al voltant d’una temàtica concreta i sempre han tingut la participació de representants i membres de les comunitats religioses de Barcelona i de professionals experts i expertes en els temes a tractar.

Els cicles organitzats conjuntament han estat:

 • 2006. “7 religions, 7 mirades del món”
 • 2007. “Religions a la vida quotidiana”
 • 2011. “Històries de religions”
 • 2014. Música i Religions
 • 2017. Dona i Religions

Arxius adjunts

Comparteix aquest contingut