Oberta la inscripció a la conferència internacional 'Cities for Rights'

Oberta la inscripció a la conferència internacional 'Cities for Rights'

L’any 2018 s’acompleixen 70 anys de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH), principal instrument internacional de reconeixement de drets i eina essencial de construcció de ciutadania global. En les darreres dècades, la DUDH ha estat àmpliament comentada, discutida i complementada per altres compromisos que desenvolupen alguns d’aquests drets i estableixen mecanismes de garantia. No obstant això, i malgrat la tasca continuada de moviments socials i de lluites ciutadanes, l’escenari de regressió de drets és, malauradament, una realitat arreu.

Aquest any 2018 s’acompleix el 70è aniversari de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets Humans. Alhora, és també el 20è aniversari de la celebració a Barcelona de la I Conferència Europea de Ciutats pels Drets Humans, moment de reivindicació del municipalisme com a administració més propera a la ciutadania que defensa, protegeix i garanteix els drets de les persones.

Aprofitant aquesta efemèride, l’Ajuntament de Barcelona organitza els propers 10 i 11 de desembre la Conferència Internacional Cities for Rights, un espai de trobada i aliança entre ciutats des d’on defensar la plena ciutadania, els drets humans i la democràcia, en què estan convidades ciutats d’arreu del món.

Amb els drets humans com a eix vertebrador, la trobada tindrà per objectiu fer-se ressò i trobar camins d’intervenció al voltant de les dificultats, preocupacions i reivindicacions que la societat actual travessa en aquests moment, com el fet migratori i la situació de refugi, l’auge de l’extrema dreta o l’assetjament immobiliari.

Així mateix, l’espai plantejarà les accions i bones pràctiques que des del municipalisme s’han dut a terme al llarg dels darrers anys, oferint a la ciutadania un espai on participar, conèixer i debatre.

Al següent enllaç podeu realitzar ja la vostra inscripció i trobar tota la informació de l’esdeveniment, que tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Comparteix aquest contingut