Visites escolars

La diversitat religiosa d’una ciutat s’expressa de maneres ben diferents. Una d’elles és l’existència de llocs de culte, espais d’una significació especial, on les persones d’una mateixa religió es troben, principalment per a la pregària i les celebracions religioses, però també per aprendre, per donar-se suport i, molt sovint, per treballar en favor dels més necessitats, siguin de la religió que siguin. Acostar-se als llocs de culte, visitar-los i parlar amb les persones que hi van permet conèixer de primera mà les comunitats que s’hi reuneixen.

Aquest és, doncs, l’objectiu de les visites que us proposem: acostar l’alumnat de secundària a la diversitat religiosa del seu entorn a través de la visita als llocs de culte de diverses comunitats religioses i espirituals presents a la ciutat. D’aquesta manera, podem prendre consciència de la importància del dret a la llibertat religiosa i emmarcar-ne l’aplicació pràctica (la llibertat de culte) en el context d’una societat en la qual conviuen persones amb tota mena de conviccions, tant religioses com no religioses.

Els centres de culte que podeu visitar pertanyen a les tradicions religioses següents:

  • Cristianisme (catòlic, evangèlic, ortodox)
  • Judaisme
  • Islam
  • Budisme (zen, tibetà)
  • Hinduisme
  • Sikhisme
  • Fe bahá’í

La durada de les visites és de 90 minuts aproximadament, de manera que se’n poden programar dues en un matí, i les guien membres de les mateixes comunitats. L’activitat és gratuïta, però podeu fer una aportació voluntària a les comunitats que visiteu.

Si voleu sol·licitar una visita, si us plau, poseu-vos en contacte amb l’Oficina d’Afers Religiosos-OAR (932 564 342).

Posem a la vostra disposició el material didàctic Coneix les religions, una breu introducció a les diverses tradicions religioses amb presència a Barcelona.

Comparteix aquest contingut