Esteu aquí

Torna

Arrenca la píndola "Igualtat de tracte i no-discriminació!"

Publicat dl., 30/09/2019 - 12:05

No-Discriminació. El seu objectiu és treballar la sensibilització i la detecció de vulneracions de drets i discriminacions a la ciutat de Barcelona. 

El passat 13 de setembre es va iniciar una sèrie de píndoles formatives que es duran a terme des de l’OND amb el Programa “Passarel·les cap a l’Ocupació i la Inclusió”, organitzat des de Barcelona Activa. Les píndoles perfilen diferents circuits d’inserció sociolaboral per a persones amb especials dificultats per trobar feina, i el seu objectiu és treballar la sensibilització i la detecció de vulneracions de drets i discriminacions a la ciutat de Barcelona.

A la primera sessió hi va assistir un grup que està realitzant un curs d’ajudant de peixateria, mentre que a la segona, celebrada el 20 de setembre, van assistir-hi 15 persones que estan desenvolupant un curs en Gestió de trucades de teleassistència. Avui, 30 de setembre, ens acompanyen 15 persones més d’un grup d’auxiliars de magatzem.

En total, hi participaran 10 grups de persones que duen a terme el curs amb Barcelona Activa, amb perfils diferents com: auxiliars de comerç, dependents de carnisseria, auxiliars de serveis i control d’accés, auxiliars de neteja o servei d’ajuda a domicili, entre d’altres.

La píndola formativa està dividida en dues parts: una primera en què es treballen els conceptes d’igualtat i no-discriminació, treballant eines per conèixer i detectar vulneracions de drets i discriminacions i donant a conèixer l’OND com a mecanisme de garantia de drets; i una segona en què es desenvolupa un treball més pràctic i vivencial mitjançant la introducció d’una eina per fer un auto-diagnòstic de les percepcions sobre les possibles discriminacions viscudes, partint de la perspectiva interseccional.

Durant les tres sessions realitzades hem comptat amb la participació de diversos testimoniatges en primera persona, com per exemple el d’una persona que ens ha compartit la seva experiència vital com a víctima de discriminació com a dona i per islamofòbia. També el d’una dona transgènere pertanyent a la Companyia Tirititrans trans trans; un projecte de Metges del Món Catalunya, que ens ha compartit la seva experiència de discriminació transfòbica viscuda en primera persona, i finalment l’entitat Acathi, amb experiència en primera persona de persona migrant i LGTBI.

Comparteix aquest contingut