Esteu aquí

Torna

L’Ajuntament organitza una trobada per informar de la causa judicial de l’1 d’octubre

Publicat dj., 04/10/2018 - 17:56

L’Ajuntament de Barcelona informa sobre les conclusions actuals de la causa penal de l’1-O, on es persona com a acusació popular

El passat 2 d’octubre l’Ajuntament de Barcelona va fer una sessió informativa per les víctimes d’agressions policials l’1 d’octubre que varen ser ateses pel servei municipal ara fa 1 any. L’objectiu era donar a conèixer l’estat actual de la causa penal i resoldre els dubtes que poguessin tenir els ciutadans que són denunciants en el procés judicial. La reunió va comptar amb la participació de  membres de l’equip d’advocats i advocades que dirigeix l’acusació popular de l’Ajuntament, així com d’entitats col·laboradores. Anteriorment, el passat 10 d’abril, ja s’havia organitzat una primera sessió informativa on es va fer una crida a recollir imatges de les agressions policials cedides per la ciutadania per tal que s’incorporin a les causes obertes.

L’Ajuntament de Barcelona està exercint l’acusació popular en el procediment penal que està tramitant el Jutjat d’Instrucció núm.7 de Barcelona de forma centralitzada per tots els fets denunciats ocorreguts a la ciutat que va acabar amb 297 persones ferides. Al moment dels fets, es va posar a disposició per mitjà de l’Oficina per la No Discriminació atenció legal i psicosocial gratuïta a les víctimes a partir de la mateixa nit de l’1 d’octubre que es va estendre fins al dia 20.

Un any després dels fets que van consistir en la intervenció de la Policia Nacional en 27 centres de votació de la ciutat, 10 peces segueixen obertes i 12 han estat arxivades amb recurs presentat. La tasca de l’acusació popular ha permès identificar a 63 agents cometent actuacions presumptament delictives, 24 dels quals han estat citats com a investigats.

 

Comparteix aquest contingut