Espai Consum Responsable

L’Espai Consum Responsable és el nou equipament de ciutat que pretén estendre una nova cultura del consum, més conscient i compromesa amb incidir de manera positiva en les persones i el medi ambient.

Està situat al Palau Foronda (Ronda Sant Pau 43-45, baixos), on conviu i s’enriqueix amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), que ofereix serveis d’informació i tramitació de reclamacions sobre temes de consum.

Si voleu conèixer i participar en altres maneres de consumir contacteu amb nosaltres a espaiconsumresponsable@bcn.cat 

Què us ofereix aquest equipament?

  • Xerrades, tallers i exposicions

Durant tot l’any, l’espai acull tota una sèrie d’activitats sobre consum responsable. Si esteu interessades en participar-hi o, fins i tot, en organitzar una activitat escriviu-nos a espaiconsumresponsable@bcn.cat   

NOVETAT! Cicle 'Fem Consum Responsable #DesDeCasa'

Com a part de la campanya #DesdeCasa de l'Ajuntament de Barcelona, l'Espai Consum Responsable es transforma en equipament virtual, oferint xerrades i sessions a través d'una plataforma digital de videoconferència. Tot i el confinament, a l’equipament virtual la ciutadania podrà passar a l’acció i repensar maneres de viure i de consumir, per tornar a una nova normalitat que posi la vida al centre. En aquesta notícia, trobareu les properes activitats programades. Podeu accedir a l'aula virtual de les diferents sessions aquí.

30 Abril 17:00 – 18:00 h Neteja i desinfecció sostenibles: llar neta en temps de COVID-19

Xerrada-taller amb: A Granel + Aula Ambiental Sagrada Família

5 Maig 18:00 – 19.30 h Menjar de pagès sense sortir de casa

Xerrada amb: Annaïs Sastre  (Arran de Terra) + Marta Pons (PEMB)  + Ferran Berenguer (Unió de Pagesos)

7 Maig 18:00- 19.30 h Vida Digital: Com afecta a les nostres relacions i quin impacte té en el planeta? 

Xerrada amb: Mireia Parera (Fil a l’Agulla) i Colectic 

 

  • Punt d’informació en Consum Responsable (NOU)

Realitzar un consum responsable no sempre és fàcil... però ara, ho és una mica més! El Punt d’informació en Consum Responsable és un nou servei especialitat i personalitzat adreçat a la ciutadania, entitats i empreses, per a resoldre dubtes i trobar recursos per a fer un consum responsable: amb criteri, sostenible i transformador.

Com funciona?

A partir de desembre de 2018, t’hi esperem per a resoldre els teus dubtes i preguntes.

- Presencialment: dijous de 9:00h a 13:30h (demana cita prèvia)

- Per email: espaiconsumresponsable@bcn.cat

  • Punt de trobada pel treball en xarxa

El treball en xarxa és un element imprescindible si volem consolidar a la ciutat altres formes de consumir. Des de l’Espai Consum Responsable fomentem el treball en xarxa entre els diversos agents vinculats al consum: ciutadania, entitats i empreses, centres educatius, serveis i equipaments de la ciutat de Barcelona, comerços i a tota aquella persona o organització interessada en el consum responsable.

  • Cessió d’espais 

Les entitats, grups de persones consumidores, serveis municipals i agents de consum que ho sol·licitin tenen a la seva disposició sense cap mena de cost dues sales al mateix espai on dur a terme actes i activitats que vulguin organitzar. Les activitats poden ser de caràcter intern o obertes al públic, en aquest últim cas també oferim suport en la difusió i la possibilitat d’integrar-les a la programació com “Altres Activitats” en referència a la programació d’activitats que acull l’espai.

Espais disponibles:

Sala Polivalent: Capacitat per a 60 persones. De dilluns a divendres de 15h a 21h

Aula:  Capacitat per a 25 persones. Dilluns a divendres de  09h a 21h 

La cessió d’espai no té cost econòmic però demanem que les entitats proposin un retorn social per l’ús que han fet de l’espai i en funció de les capacitats i recursos de cada una. El retorn social pot ser: participar o oferir una activitat oberta, fer un assessorament, cedir una exposició, un recurs, etc. 

Per fer la reserva, escriure a espaiconsumresponsable@bcn.cat  

  • Recursos per un Consum Responsable 

Posem a la vostra disposició materials divulgatius i d’investigació sobre consum responsable. Podeu trobar alguns recursos aquí.

 

Espai Consum Responsable és el nou equipament de ciutat que pretén estendre una nova cultura del consum