• Barcelona seu de la 43ª edició del Congrés Anual de la IATUR - International Association for Time Use Research

  L’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Time Use Week for a Healthy Society serán les co-organitzadores de la 43ª edició del congrés internacional d’organització del temps més important a escala mundial.  A Barcelona es promourà la confluència entre la investigació i les polítiques públiques sobre usos del temps i el seu impacte sobre la societat. 

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/iatur.jpg
 • La Barcelona Time Use for a Healthy Society arrenca la campanya per uns usos del temps saludables en temps de Covid-19

  La Barcelona Time Use for a Healthy Society és una iniciativa per a l’impuls internacional de les polítiques de salut i benestar relacionades amb l’ús del temps. En temps de confinament, arrenca una campanya per una organització del temps que respecti el rellotge biològic, que permeti compartir temps de qualitat i gaudir de les petites coses.

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/BTU%20NOVA%20CULTURA%20TEMPS_0.png
 • Cinquanta noves adhesions al Pacte del Temps de Barcelona

  Des del setembre de 2019 cinquanta noves organitzacions s’han adherit al Pacte del Temps de Barcelona, compromeses totes elles en una organització i gestió del temps més saludable, igualitària i eficient. Compromís que es tradueix en bones pràctiques que estan duent a terme, en relació a les persones treballadores, i cap a la ciutadania en l’àmbit dels serveis, de l’educació, de la participació o de les cures.

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/50%20_0.png
 • Com elaborar un pla que promogui una organització del temps a l'empresa més saludable, igualitària i eficient

  Una empresa eficient és aquella que aconsegueix els seus objectius fent un ús competent dels recursos que té. Tenint en compte que les persones són el capital més important d’una organització, resulta fonamental promoure una organització flexible que tingui en compte les necessitats dels treballadors i de les treballadores, sense que aquest fet vagi en detriment dels objectius de l’empresa.

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/com%20elaborar%20un%20Pla.jpg
 • Bones pràctiques en temps de confinament i teletreball

  Arran de la situació d’excepcionalitat provocada per COVID-19 hem constatat que les organitzacions de la ciutat han aplicat canvis en la manera de treballar durant aquest període de confinament, que busquen uns horaris més saludables, conciliadors i eficients. A l'article s'expliquen alguns exemples que s’estan donant i ens estan fent arribar.

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/IMG_20200406_193054.jpg
 • Guia d’orientació per uns horaris més productius i saludables

  L’Ajuntament de Barcelona, en el marc del Pacte del Temps, disposa de la Guia d’orientació per uns horaris més productius i saludables, com una eina de suport per a tot tipus d’organitzacions, tant entitats com empreses públiques o privades. Es tracta d’un recurs més per a ajudar el teixit productiu de la nostra ciutat a optimitzar el seu funcionament i afrontar aquesta situació crítica.

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/prova%206.png
 • Alguns consells útils per gestionar el teletreball

  La quarantena ha obligat a un gran nombre de persones a teletreballar des de casa durant setmanes. Aquesta forma de treballar era, fins ara, molt minoritària. Com cal organitzar-se? Es pot conciliar i teletreballar a la vegada? Com es gestiona al “telelideratge”? Què cal tenir en compte quan realitzem videoconferències? Posem a la vostra disposició alguns recursos que us poden ser d’utilitat.

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/fons-empresEs1-1024x595.jpg
 • La gestió psicològica durant el confinament pel Covid-19

  El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha elaborat un document amb eines i recomanacions per gestionar les emocions i la incertesa, per entendre els sentiments que ens provoquen i per passar el millor possible els dies que ens queden de confinament.

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/Corona_CDC-AlissaEckert_23311.jpg
 • Com distribuïm el temps durant el confinament per la Covid-19?

  Durant l’estat excepcional d’alerta sanitària, generada per l’arribada al nostre país del nou coronavirus SARS-CoV-2, és important mantenir rutines per preservar l’ordre mental i la sensació de normalitat.

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/os.jpg
 • Decret per garantir els serveis essencials durant l’estat d’alarma per la Covid-19

  El Decret d’Alcaldia signat el 15 de març arran de la declaració de l’estat d’alarma a tot l’Estat per la Covid-19 garanteix els serveis essencials com l’atenció sanitària, els serveis socials, la seguretat, el transport públic i la informació a la ciutadania. Per prevenció, quedeu-vos a casa sempre que pugueu.

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/Municipals_Serveis-Publics_Varis_Promos-districtes_640x360-px--624x359.png
 • Pacte per a la Reforma Horària

   

  Usos del Temps. Álvaro Porro, nou Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona signa el Pacte per a la Reforma Horària

   

  https://ajuntament.barcelona.cat/pactedeltemps/sites/default/files/pacte_reforma_horaria.jpg

Infograma

Xarxa Nust

Actualitat

Imatge Assemblea Anual Acord Ciutadà

La Xarxa d’Empreses NUST participa a l’Assemblea de l’Acord Ciutadà

27/05/2020

El dimecres 13 de maig de 16 a 18 hores va tenir lloc l’Assemblea Anual 2020 de l’Acord Ciutadà de forma virtual 

"Teletreballar o treballar des de casa no vol dir que les persones hagin d'estar connectades permanentment"

25/05/2020

TELETREBALL. Entrevista sobre teletreball i confinament amb Altekio, una cooperativa de Madrid especialitzada en projectes de transformació ecosocial i desenvolupament organitzacional.

La Xarxa d’Empreses NUST (Nous Usos Socials del Temps) arriba a les 130 adhesions

21/05/2020

XARXA NUST. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i creada al 2006, vol afavorir una millor gestió i una major conciliació entre els diferents temps de les persones al si de les empreses i organitzacions.

Dormir bé durant el confinament

15/05/2020

DORMIR. Durant el confinament moltes persones tenen problemes d’insomni o per conciliar el son. Els especialistes en trastorns del son han donat un seguit de consells per tal que ens sigui més fàcil.