Inici » Noticia » Barcelona reconeix a les empreses que innoven en l'organització del temps de treball

Barcelona reconeix a les empreses que innoven en l'organització del temps de treball

Usos del Temps. El 3 de maig es lliuraran els guardons de la 10a edició del Premi Barcelona a l’empresa innovadora en organització i usos del temps a l’Auditori de Barcelona Activa

El 3 de maig es lliuraran els guardons de la 10a edició del premi “Barcelona a l’empresa innovadora en organització i usos del temps” a l’Auditori de Barcelona Activa

Amb aquests premis, la ciutat reconeix a aquelles empreses que estan implementant canvis en l’organització del temps de treball i que contribueixen a  fer l’empresa més  competitiva però també més receptiva a les necessitats i preferències de les persones que en formen part.

La jornada, on s’emmarca l’acte de lliurament dels premis, es centrarà aquest any en “El lideratge d’equips híbrids: Fer empresa amb persones que treballen en entorns i temps diferents”, una reflexió sobre els reptes que suposa el lideratge de les empreses quan les persones i els equips no coincideixen en el temps i l’entorn físic de treball.

En els darrers mesos, un nombre significatiu d’empreses han posat en marxa diferents versions del que anomenem model híbrid, en què les persones assisteixen a l’oficina només alguns dies de la setmana. En aquesta jornada volem aprofundir en la reflexió sobre les capacitats i les pràctiques necessàries per enfortir la cohesió,  la col·laboració i la implicació dels equips.

Per obrir aquesta reflexió, s’ha convidat a Sílvia Cóppulo, directora de l’Observatori del Lideratge en l’Empresa i professora de la UPF Barcelona School of Management, a pronunciar la conferència “ Com liderar en temps de sobreconnexió digital?” i a empreses de la Xarxa NUST (Henkel Ibérica,  Soft Machine, Kim Global) amb una experiència molt rellevant en la implantació d’aquests models, que participaran en una taula de diàleg: “El lideratge d’equips híbrids. Fer empresa treballant des d’espais i en temps diferents”.

Posteriorment tindrà lloc el lliurament dels premis. El jurat, format per persones expertes i representants dels àmbits econòmic, empresarial, del comerç, sindical i del món acadèmic rellevants de la ciutat, premia  les empreses en funció de la seva categoria:

  • Micro: empreses de menys de 10 persones treballadores.
  • Petita: empreses a partir de 10 i fins a 50.
  • Mitjana: empreses de més de 50 i fins a 250.
  • Gran: empreses a partir de 250 persones treballadores

Des de la seva creació el 2012, el premi ha permès generar un banc de bones pràctiques i identificar empreses referents en aquest àmbit que podeu consultar al web