Inici » Noticia » Betevé emet càpsules informatives en el marc del Pacte del Temps de Barcelona

Betevé emet càpsules informatives en el marc del Pacte del Temps de Barcelona

TEMPS. Betevé i el Pacte del Temps ofereixen noves solucions i consells pràctics a la preocupació creixent de la dificultat d’harmonitzar la vida laboral, personal, familiar i social.

En aliança amb la iniciativa municipal del Pacte del Temps de Barcelona, el mitjà de comunicació públic de la ciutat emet sis càpsules d’un minut de durada en format vídeo que conviden a viure millor, amb consells que es poden aplicar a la feina i a la vida personal i familiar. L’emissió ja va començar, emmarcada en la Setmana dels Horaris.

 

El Pacte del Temps és un compromís de ciutat per una organització del temps més igualitària, saludable i eficient que es tradueix en sis eixos d’actuació:

  • Temps i treball a les empreses i organitzacions
  • Temps i salut
  • Temps i cura a les persones
  • Temps i educació
  • Temps i serveis a la ciutat
  • Temps i participació

El mitjà de comunicació públic de Barcelona, betevé, està emetent unes càpsules de vídeo amb consells pràctics per fer a la feina i a la vida quotidiana, i per organitzar millor les 24 hores del dia i millorar la salut. La idea sorgeix gràcies a l’adhesió al Pacte del Temps de la ciutat de Barcelona, una iniciativa municipal que va néixer fa 15 anys per promoure a una organització del temps més saludable, igualitària i eficient.

El Pacte compta amb propostes d’actuació tant de l’àmbit municipal i de les administracions com d’empreses i d’organitzacions, que volen models de gestió del temps més eficients i sostenibles. Una d’aquestes mesures portada a terme per betevé va ser avançar l’horari de l’informatiu vespre ara fa un any, i ara llança aquest nou format de càpsules com un pas més cap a la conscienciació d’assolir uns hàbits de vida saludables.

La primera de les càpsules fa referència a fer micro-pauses a la feina per tal d’evitar dolors d’esquena i prevenir baixes laborals, la  segona càpsula incideix en l’activitat física en els desplaçaments quotidians, el tercer vídeo recomana a mares i pares crear xarxes d’ajuda mútua per organitzar-se per les tasques de recollida dels infants. El quart i el cinquè vídeo fan referència a la corresponsabilitat de les tasques de la llar i la millora de l’organització dels àpats. Per últim, la sisena càpsula recomana avançar l’hora de dormir dels infants.

Per la seva banda, l’entitat municipal Barcelona Activa ha impulsat, durant aquest any, una Guia d’orientació per uns horaris més productius i saludables i, d’una altra banda, ha engegat un programa de formació i acompanyament a 15 empreses de la ciutat per millorar la racionalització horària de les persones treballadores. A més a més, ha dut a terme un programa pilot de mentoria empresa a empresa sobre els usos del temps, conjuntament amb la Xarxa d’Empreses NUST (Nous Usos Socials del Temps).

Les càpsules també es poden visualitzar en l’apartat de recursos de la pàgina web del Pacte del Temps.