Inici » Noticia » Bones pràctiques en temps de confinament i teletreball

Bones pràctiques en temps de confinament i teletreball

Bones pràctiques. Arran de la situació d'excepcionalitat provocada per COVID-19 les organitzacions de la ciutat han aplicat canvis en la manera de treballar durant aquest període de confinament.

Reducció d'horaris d'obertura al públic, assessoraments telemàtics, implementació de mesures pel teletreball i campanyes de sensibilització, són algunes de les bones practiques que diverses organitzacions de la ciutat están portant a terme.

Arran de la situació d’excepcionalitat provocada per COVID-19 hem constatat que les organitzacions de la ciutat han aplicat canvis en la manera de treballar durant aquest període de confinament, que busquen uns horaris més saludables, conciliadors i eficients. A continuació farem una revisió d’alguns exemples que s’estan donant i ens estan fent arribar.

Pel què fa a establiments i grans superfícies trobem una reducció generalitzada dels horaris (obertura a les 10 h i/o tancament a les 20 h, com ara a Condis, Keisy, Caprabo, Consum, Grup Bonpreu, Mercadona, Ametller Origen o El Corte Inglés). D’altra banda, tenim exemples, com Condis, Caprabo i Keisy, que han impulsat un horari de compra exclusiu per a gent gran de 9 h a 10 h, Ametller Origen subministra a domicili i El Corte Inglés ha ampliat el seu servei de recollida de productes als diumenges (comanda via online o telèfon i recollida a l’aparcament del centre comercial).

El RACC, per la seva part, ofereix classes de teoria gratuïtes per Instagram i altres organitzacions, com l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya i CCOO segueixen garantint l’assessorament a les persones usuàries de forma telemàtica, a més de facilitar informació actualitzada al web, amb recursos, preguntes freqüents, etc. A la Fundació Rubricatus es fan torns especials per als serveis d’atenció a gent gran, donant descans rotatiu.

En relació a l’ús del teletreball, organitzacions adherides al Pacte del temps, com creaRSA, Productors Audiovisuals de Catalunya i Catalunya Film Festivals han impulsat una campanya de sensibilització amb la difusió de bones pràctiques. Aquestes organitzacions i d’altres, com AIS (Aplicaciones de Inteligencia Artificial) i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, han implementat mesures de flexibilitat i de teletreball en aquests moments de crisi.

Si la vostra organització porta a terme mesures relacionades amb el temps i esteu interessades en compartir-les, si us plau, ens les podeu fer arribar a pactedeltemps@bcn.cat .