Inici » Noticia » Cicle internacional de pràctiques municipals en polítiques del temps

Cicle internacional de pràctiques municipals en polítiques del temps

On s’analitzaran les pràctiques municipals a nivell europeu sobre polítiques del temps, i tenen com a objectiu afavorir l'intercanvi de bones pràctiques de polítiques de el temps entre municipis catalans i europeus.

 

Cicle pioner de xerrades, on s’analitzaran les pràctiques municipals a nivell europeu, sobre polítiques de el temps. Aquestes xerrades tenen com a objectiu afavorir l’intercanvi de bones pràctiques de polítiques de el temps entre municipis catalans i europeus, buscant potenciar la implementació de les mateixes a nivell local.

Aquest cicle està co-organitzat  pel DIPLOCAT i l’Associació Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society; les conclusions assolides es recolliran en una publicació conjunta, que es presentarà a Barcelona l’octubre de 2021 durant la Time Use Week.

El cicle  consta de tres sessions i es tractaran  temes actuals. La primera es farà el proper dijous, 20 de maig de 10 a 12h,  sota el títol de La recuperació econòmica sostenible post-covid-19.

La pandèmia ha suposat canvis en molts aspectes de les nostres vides. Per això, les administracions locals hauran d’accelerar iniciatives ja existents o repensessin els serveis que proporcionen, per tal d’adaptar-se les circumstàncies que, a dia d’avui i previsiblement en el futur pròxim, pateix la ciutadania.

La jornada comptarà amb la participació de Sonia Ruiz, directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de la Gerència Municipal de l’Ajuntament de Barcelona; Angelo Gennaccaro, tinent d’alcalde de Polítiques del Temps de l’Ajuntament de Bolzano; Dolors Corominas, membre de la Junta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona; i un representant de l’Ajuntament de Budapest. Lia Brum, responsable de l’Observatori Metròpolis, serà la moderadora.

Les següents xerrades es realitzaran els dies:

  • Dijous, 3 de juny de 10 a 12h.: la construcció de models de ciutat de proximitat (l’anomenada ciutat dels 15 minuts).
  • Dijous, 17 de juny de 10 a 12h.: l’aplicació de la cronobiologia a les polítiques local.

Totes les sessions seran telemàtiques i comptaran amb traducció simultània a català i anglès. Per assistir-hi, cal registrar-se a cada sessió individualment.