Inici » Noticia » Claus per garantir la desconnexió digital durant l'estiu

Claus per garantir la desconnexió digital durant l'estiu

DESCONNEXIÓ. La dificultat per separar temps i espai personal, familiar i professional posa sobre la taula la necessitat d'establir pautes i recomanacions si volem gaudir d'una desconnexió digital total durant les vacances d'estiu.

El teletreball en confinament va sumar dues hores més a la jornada laboral, segons un informe publicat per Forbes el passat mes de maig. La dificultat per separar temps i espai personal, familiar i professional que hem experimentat les darreres setmanes posa sobre la taula la necessitat d’establir pautes i recomanacions si volem gaudir d’una desconnexió digital total durant les vacances d’estiu. La consulta Sodexo Beneficios e Incentivos ens dona 5 claus per aconseguir-ho.

  • Reunions amb horari i durada predefinides. El temps dedicat a reunions s’ha incrementat des de l’arribada de les videotrucades, cosa que suposat que els i les treballadores hagin allargat la seva jornada per poder avançat amb altres tasques. Es recomana, doncs, implementar un horari fixe dedicat a reunions i marcar prèviament quina ha de ser la seva durada. També s’aconsella a les persones treballadores aprendre a dir que no a les reunions imprescindibles o no programades.
  • Marcar una hora límit per l’enviament de correus o trucades. Els dispositius mòbils poden ser un parany que ens obligui a reconnectar amb la nostra feina en moments d’oci a través de missatges, correus electrònics o trucades. En aquest sentit, es recomana que les empreses puguin marcar una hora límit per l’enviament de correus o realització de trucades.
  • Prioritats clares i treball àgil. Cal fomentar un bon lideratge d’equips per garantir una bona organització de tasques i que aquestes es compleixin dins de la jornada laboral i abans de l’inici de vacances. Els terminis de lliurament i les prioritats han d’estar perfectament marcats.
  • Tanca tot abans de marcar de vacances. És necessari organitzat el treball durant les setmanes i dies previs a les vacances per tancar tasques i, si es necessari, fer traspàs detallat a la resta de l’equip dels assumptes pendents per quan no hi siguem.
  • Apps per al benestar digital durant el temps lliure. Pots descarregar aplicacions mòbils que t’ajudin a aconseguir benestar digital o, com a mínim, a adonar-te de la teva dependència al teu mòbil. Algunes compten el número de cops que desbloqueges el telèfon i altres a configurar quines de les apps que tens instal·lades han de seguir funcionant durant les teves vacances.