Inici » Noticia » Alguns consells útils per gestionar el teletreball

Alguns consells útils per gestionar el teletreball

Segons l’INE, només un 7,5% de les persones treballadores a Espanya treballen des de casa, com a mínim, ocasionalment. Davant la situació de confinament, i la necessitat de teletreballar, sabem com fer-ho?

La quarantena ha obligat a un gran nombre de persones a teletreballar des de casa durant setmanes. Aquesta forma de treballar era, fins ara, molt minoritària. Com cal organitzar-se? Es pot conciliar i teletreballar a la vegada? Com es gestiona al “telelideratge”? Què cal tenir en compte quan realitzem videoconferències? Posem a la vostra disposició alguns recursos que us poden ser d’utilitat.

Com organitzar un dia de teletreball? 

La quarantena ha obligat a un gran nombre de persones a teletreballar des de casa durant setmanes. Aquesta forma de treballar era, fins ara, molt minoritària. Per aquelles persones que teletreballen per primera vegada o que, fins ara, ho han fet de forma molt puntual, aquest article de La Vanguardia del 10 de març de 2020 us alguns consells.

A més, el tancament dels centres educatius ha obligat a les famílies a fer-se càrrec de menors durant el confinament. En els casos de les persones que han de teletreballar i, alhora, realitzar tasques de cures, la realitat no sempre s’ajusta les expectatives. El mateix diari va publicar un article el 19 de març de 2020 dona algunes idees per entretenir les criatures durant aquestes setmanes.

 Recomanacions per teletreballar amb garanties

Comissions Obreres ha compartit una guia amb recomanacions per teletreballar amb garanties. Al seu web hi trobareu també altres informacions tècniques útils durant la quarantena, així com recursos legals i d’assessorament per a persones treballadores.

 Dirigir la ciutat des de la pantalla

Els escenaris que presenta la crisi del COVID-19 reforcen la idea que el teletreball i les jornades flexibles són el futur del temps de treball. Sara Berbel, Gerent Municipal, en un article publicat pel diari ARA el dia 16 de març de 2020 assegura que no es pot deixar escapar aquesta oportunitat. Enllaç a l’article aquí.

 Lideratge i videoconferències en temps de teletreball massiu

Lidereu un equip i esteu treballant remotament? RocaSalvatella, experts en digitalització d’empreses, van publicar un tweet el 20 de març de 2020 on donen 7 consells sobre com fer-ho.

La mateixa empresa explica que la prohibició de reunir-se ha estat contrarestada per un augment de les viodeconferències. Per a moltes persones, és la primera vegada que es troben utilitzant aquest recurs. El 19 de març de 2020 van compartir per Twitter alguns aspectes a tenir en compte a l’hora de realitzar-les.