Inici » Noticia » Com innovar en un moment de canvi?

Com innovar en un moment de canvi?

#SEGUIMOSCONECTANDO. Resum de la trobada virtual #SeguimosConectando. L’esdeveniment, co-organitzat per la Fundació KIMbcn amb la col·laboració de diverses iniciatives, entre elles la Xarxa d’Empreses NUST, va crear un espai per parlar sobre innovació i canvi.

Dimecres 15 d’abril, va tenir lloc la trobada virtual #SeguimosConectando. L’esdeveniment, co-organitzat per la Fundació KIMbcn amb la col·laboració de diverses empreses i iniciatives, entre elles la Xarxa d’Empreses NUST (Nous Usos Socials del Temps), va crear un espai per parlar sobre innovació i canvi. 

#SeguimosConectando va ser organitzat per la Fundació KIMbcn, que té com a finalitat estimular l’economia de el coneixement a Espanya i fomentar la Innovació Oberta, amb la col·laboració de 22@ Network, Open Cosmos, Cimti, KnowUrbanNet i la Xarxa d’empreses NUST; i tenia per objectiu crear un espai virtual d’innovació com a palanca del canvi i la millora de la qualitat de vida de les persones.  

Antoni Paz, director de KIM, va iniciar la ronda de d’intervencions parlant sobre la tech transfer, un procés que aporta solucions als reptes i problemes que apareixen en projectes d’investigació industrials o empresarials, i que és enriquidor en la triple hèlix Empreses-Investigació-Societat.  Isabel Sabadi, Directora de @22 Network, va remarcar la riquesa i agilitat de les empreses del districte 22@ de Barcelona, que han unit necessitats i ganes de col·laborar per establir aliances.  Carlos Fernandez, d’Open Cosmos, empresa experta en petites missions amb satèl·lits. Fernandez va recordar que hi ha molt de potencial a les dades espacials, però que existeixen reptes: manquen satèl·lits, capacitat per operar constel·lacions, emmagatzematge, algoritmes per convertir les dades espacials en informació útil i accés al mercat amb una clientela que vegi el valor afegit que aquestes dades poden aportar. 

Elisenda Casanelles, Cap d’Operacions a CIMTI, va explicar a nivell del sistema sanitari que s’ha aconseguit identificar les necessitats clíniques, realitzar proves de concepte, validació i implementació en un temps rècord. Xavier Izquierdo, Soci Fundador de KnowUrbanNet, va parlar de la resiliència urbana com a eina per a sobreposar-se, adaptar-se i normalitzar-se després de qualsevol crisi. Elisa Stinus, de la Secretaria tècnica de la Xarxa d’empreses NUST, va acabar la ronda d’intervencions parlant sobre Resiliència i conciliació. Redefinint el concepte de treball, on va recordar què poden fer les empreses per innovar i avançar cap a una organització del temps de treball més saludable, igualitària i eficient. 

La Xarxa d’empreses NUST, emmarcada en el Pacte del Temps de l’Ajuntament de Barcelona, és un espai d’intercanvi i difusió de bones pràctiques en gestió del temps de treball que implementen empreses i entitats que són un mirall per a altres organitzacions de la ciutat.  

Stinus va presentar el document marc que permet elaborar un pla que promogui una organització del temps a l’empresa més saludable, igualitària i eficient. Aquest document és  un full de ruta per avançar cap a empreses més flexibles i basades en la confiança. 

Es poden consultar les ponències presentades al web de Kim que aniran publicant-les properament.  

 Per més informació consultar l’enllaç al document marc i a l’apartat Activitats del web de la Xarxa d’Empreses NUST.