Inici » Noticia » Guia d’orientació per uns horaris més productius i saludables

Guia d’orientació per uns horaris més productius i saludables

Aquest document és un recull de recursos, consells i eines per a facilitar l’aplicació d’uns horaris i una organització del temps més saludable, equitativa i eficient.

 

Tant l’experiència com els estudis i investigacions demostren que l’aplicació d’uns horaris més saludables, equitatius i eficients a les organitzacions contribueix a millorar la productivitat, reduir l’absentisme, crear un clima laboral més idoni i retenir el talent. Som allò que fem diàriament, de forma que l’excel·lència no és un acte, sinó un hàbit, va sentenciar Aristòtil, i és precisament des d’aquest convenciment, que cal fomentar i consolidar el treball orientat a resultats, la flexibilitat horària pactada, horaris dels àpats més saludables, un lideratge competent o la necessitat d’optimitzar reunions, entre d’altres, perquè esdevenen fonamentals per impulsar i gestionar la viabilitat d’organitzacions en ple segle XXI.

L’actual estat d’excepcionalitat ha posat en escac a moltes organitzacions, obligant-les a adaptar-se i dotar d’eines per a l’e-treball, la flexibilitat i la necessitat de conciliar la vida laboral i personal de la plantilla. L’Ajuntament de Barcelona, en el marc del Pacte del Temps, disposa de la Guia d’orientació per uns horaris més productius i saludables, com una eina de suport per a tot tipus d’organitzacions, tant entitats com empreses públiques o privades. Es tracta d’un recurs més per a ajudar el teixit productiu de la nostra ciutat a optimitzar el seu funcionament i afrontar aquesta situació crítica. Tal com Francis Bacon defensava, saber escollir el temps és estalviar temps.