Inici » Noticia » La Barcelona Time Use for a Healthy Society arrenca la campanya per uns usos del temps saludables en temps de Covid-19

La Barcelona Time Use for a Healthy Society arrenca la campanya per uns usos del temps saludables en temps de Covid-19

CAMPANYA. La Barcelona Time Use for a Healthy Society destaca la necessitat de fer coincidir l’hora social amb l’hora solar per millorar la salut i vol conscienciar la ciutadania mitjançant una campanya de difusió per un ús del temps saludable.

Des de la Iniciativa Ús del Temps de Barcelona per a una societat sana, estan llançant una petita campanya a través de les xarxes socials publicant algunes recomanacions sobre l’ús del temps. El hashtag és #HealthyTimeUse i ho estrenen en català, castellà i anglès a través dels comptes de Twitter i Facebook. La Barcelona Time Use for a Healthy Society és una iniciativa per a l’impuls internacional de les polítiques de salut i benestar relacionades amb l’ús del temps.

Com descriuen a la seva pàgina web, el seu objectiu és donar diàriament recomanacions específiques agrupades sota tres conceptes: descobrir el vostre ritme circadià, organitzar el vostre temps i compartir temps de qualitat i complementar els missatges amb vídeos breus d’experts i organitzacions donant recomanacions o explicant què fan per afrontar la crisi en termes d’ús del temps.

Aquest grup de recerca destaca la necessitat de fer coincidir l’hora social amb l’hora solar per millorar la salut. Proposa fer un debat amb els països europeus de la mateixa franja horària (Espanya, França, Països Baixos i Luxemburg) per mantenir l’horari d’hivern durant tot l’any o assimilar-lo al de Lisboa o Luxemburg.  

En temps de confinament per Covid-19, arrenca una campanya per una organització del temps que respecti el rellotge biològic, que permeti compartir temps de qualitat i gaudir de les petites coses.

Hi partipen en aquesta campanya, entre d’altres:

  • CRISTINA SÀNCHEZ MIRET, Socióloga i professora de la Universitat de Girona
  • CARL HONORÉ, veu del Moviment slow
  • NÚRIA CHINCHILLA, professora del  IESE Busines School
  • IGNACE GLORIEUX,  President IATUR i Professor de sociologia Vrije Universiteit Brussel
  • JEAN YVES-BOULIN, Vice president Tempo Territorial a i investigador associat IRISSO / Paris Dauphine University
  • ULRICH MÜCKENBERGER, Membre del Consell Assessor de la Societat Alemanya de Política de Temps. Professor a la Universitat de Bremen.
  • SARA BERBEL, Gerent Municipal de l’Ajuntament de Barcelona

En aquest marc destaquem el vídeo de la Gerent Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel, on posa de rellevància l’increment del treball en remot de l’Ajuntament de Barcelona que ha passat de 200 a 7.000 persones treballadores, la formació a distància que s’ha multiplicat per 5 i la realització de 300 reunions per setmana amb prop de 3.000 persones treballadores de l’organització.

Tot i així, la Sara Berbel també adverteix que aquesta nova organització del temps resultat de la crisi sanitària no es pot atribuir com a teletreball perquè hi ha persones, majoritàriament dones, que han d’atendre la cura de fills, filles i/o persones grans o que no disposen de les condicions físiques o tecnològiques per aquesta nova forma de treball en remot. També destaca l’oportunitat d’aquest context propici per la implementació del teletreball combinada amb el presencialisme assegurant les condicions tècniques i afavorint la igualtat de gènere.

Podeu consultar aquests vídeos a l’enllaç adjunt.