Inici » Noticia » La gestió psicològica durant el confinament pel Covid-19

La gestió psicològica durant el confinament pel Covid-19

Salut. El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha elaborat un document de recomanacions per gestionar psicològicament el confinament i la quarantena.

Estem vivint una situació sense precedents: la gran majoria de la població viu confinada a casa seva i la gestió d’aquesta situació s’ha convertit en un repte per a tota la ciutadania. Compartir 24 hores al dia amb parella, filles i fills, mares i pares o companyes i companys de pis, sense poder sortir de casa, pot provocar tensions i conflictes.

 

Estem vivint una situació sense precedents: la gran majoria de la població viu confinada a casa seva i la gestió d’aquesta situació s’ha convertit en un repte per a tota la ciutadania. Compartir 24 hores al dia amb parella, filles i fills, mares i pares o companyes i companys de pis, sense poder sortir de casa, pot provocar tensions i conflictes. Compaginar la feina i les cures, el descans i l’oci, els interessos i les obligacions de cadascú dificulta encara més la convivència.

Trobem també l’altre extrem, el de les persones que han de viure aquest període en solitud, ja siguin grans o no. La manca de companyia és un altre factor a tenir en compte en el cas de les persones que han de viure aquesta experiència, ja sigui per a la gestió de les tasques quotidianes o per la necessitat de suport emocional. La gent gran que viu tota sola es troba en una situació de més indefensió, si es té en compte que és un col·lectiu de més risc davant de la malaltia.

El document elaborat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya alerta sobre el perill de caure en la por i l’angoixa generalitzada, facilitant un seguit d’eines i de recomanacions per gestionar les emocions i la incertesa, per entendre els sentiments que ens provoquen i per passar el millor possible els dies que ens queden de confinament. Ens recorda que es tracta d’una situació excepcional i temporal, que es tracta d’una oportunitat de relacionar-nos d’una manera diferent, de potenciar la creativitat i de posar en evidència que a cada llar hi ha un seguit de tasques invisibilitzades que cal que es facin de manera equilibrada.