Inici » Noticia » Les cures durant el confinament

Les cures durant el confinament

CURES. La crisi per COVID19 i el confinament que aquesta ha implicat han posat de manifest la dificultat de teletreballar mentre es tenen persones dependents a càrrec. Concretament, en el cas de famílies amb criatures a casa.

La crisi per COVID19 i el confinament que aquesta ha implicat han posat de manifest la dificultat de teletreballar mentre es tenen persones dependents a càrrec. Concretament, en el cas de famílies amb criatures a casa, la conciliació de la vida personal i laboral resulta una carrera d’obstacles.

El dia 14 d’abril el Diari ARA va publicar un article on es presentava el dia a dia de pares, mares i criatures durant el confinament. L’escrit destaca els malabarismes per conciliar feina i cura de menors després de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma per COVID19.

I és que el teletreball ajuda les famílies a conciliar durant el curs escolar, però en una situació de confinament pares i mares es troben immersos en llargues jornades que no distingeixen entre vida personal i laboral. L’article també destaca la dificultat extra de les famílies monoparentals. El dilema està servit: productivitat versus família.

Davant d’aquest dilema, a les llars on hi viuen dues persones adultes, la corresponsabilitat pren encara més importància, ja que les desigualtats de gènere es manifesten de forma més evident. L’article publicat el dia 11 de març al diari Público recorda que les conseqüències del COVID19 tornen a posar sobre la taula la desigualtat entre homes i dones a l’hora de realitzar tasques de cura.

Ara més que mai cal repensar les relacions laboral i l’organització del temps de treball, ja que sovint es recolzen sobre el treball gratuït de les dones.