Inici » Noticia » Nova Zelanda aposta per la setmana de quatre dies

Nova Zelanda aposta per la setmana de quatre dies

SETMANA LABORAL. Nova Zelanda estudia mesures per pal·liar els efectes de la recessió econòmica, com ara la jornada laboral de quatre dies per reactivar el turisme de la zona.

El dimecres 20 de maig la Primera Ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, va presentar mesures per pal·liar els efectes de la recessió econòmica i d’entre elles va destacar la jornada laboral de quatre dies per reactivar el turisme de la zona.

Jacinda Ardern proposa aquesta solució davant la reducció del producte interior brut en un 5% i l’augment de l’atur entre un 8% i un 9% a Nova Zelanda amb l’aposta clara de salvaguardar el turisme i l’hostaleria mitjançant l’adopció de mesures que promoguin els caps de setmana llargs. La setmana de quatre dies vol ser un incentiu a negociar entre empreses i sindicats i no pas d’una proposta de llei després de l’èxit de la implementació del teletreball que ha demostrat l’augment de la productivitat al país si es fomenta la flexibilitat de les treballadores i dels treballadors.

La primera ministra de Nova Zelanda destaca per la seva popularitat en la gestió de la crisi del Covid-19 amb una escassa xifra de mortalitat en comparació amb les dades d’afectats pel virus a l’arxipèlag: només 21 morts d’entre les 1.500 persones afectades. La líder del Partit Laborista de Centre-Esquerra sembla estar disposada a dur a terme reformes no només en l’àmbit del temps de treball sinó també en temes d’habitatge i medi ambient.

A nivell estatal l’empresa Software Delfol ha sigut la primera en implementar la setmana laboral de quatre dies sense reduir el sou. Aquesta mesura innovadora genera beneficis per la salut i la felicitat de les persones treballadores ja que facilita la conciliació familiar i redueix l’estrès com ha quedat demostrat també en altres indrets del món sense que això impliqui una reducció de la productivitat. A més, augmenta el sentiment de pertinença a l’organització, incrementa la capacitat de contractació o reducció de l’atur i té impacte positiu en l’estalvi energètic que esdevé necessari en la lluita pel canvi climàtic.

Són també altres actors tant sindicals com acadèmics els que aposten per aquesta mesura de flexibilitat com la UGT a Espanya en el sector automobilístic o la Henley Business School a través d’una enquesta a persones treballadores i empresàries on els resultats mostren que el 77% de la plantilla aprecia la correlació entre la setmana laboral de quatre dies i una major qualitat de vida personal. Altres veus també indiquen que la iniciativa mostra més avantatges que desavantatges, d’entre aquests últims apareix la reticència per part del sector empresarial a adoptar una rebaixa dels sous en la reducció de la jornada de cinc a quatre dies i les dificultats de posar-la en marxa en determinats sectors de treball.