A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Inici » Noticia » Què és i com accedir al Pla "Me Cuida" del Ministeri de Treball

Què és i com accedir al Pla "Me Cuida" del Ministeri de Treball

PLA ME CUIDA. El Ministeri de Treball del Govern Espanyol manté vigent el pla "Me cuida" que vol facilitar la conciliació laboral i personal de les persones treballadores en el cas d'haver de tenir cura de persones i familiars a càrrec.

L’inici del nou curs escolar en relació a la possibilitat de contagi i/o la quarentena derivada dels contactes amb persones positives en Covid19 preocupen a molts pares i mares. I no ho fan només a nivell de salut, sinó també en referència a les possibilitats de conciliar la cura dels infants i la feina. En aquest sentit, el Ministeri de Treball del Govern Espanyol manté vigent el pla “Me cuida” que vol facilitar la conciliació en aquests casos.

El Pla “Me cuida”, posat en marxa durant l’estat d’alarma, no és un permís remunerat però permet a les persones beneficiàries poder reduir fins al 100% de la seva jornada per afrontar el tancament d’escoles o centres d’atenció sense risc de ser acomiadat i/o sancionat.

Qui pot sol·licitar l’ajut?

Les persones treballadores per compte aliè que acreditin deures de cura respecte al cònjuge o parella de fet, així com de familiars per consanguinitat fins a segon grau de la persona treballadora.

Què es pot sol·licitar per adaptar la jornada si compto amb aquest permís?

Canvis de torn, alteració de l’horari habitual, horari flexible, jornada partida o continuada i canvi en la forma de prestació de la feina (que inclou la possibilitat de teletreballar o qualsevol altre tipus de condició).

Com s’ha de sol·licitar?

La reducció de jornada s’haurà de comunicar a l’empresa amb 24 hores d’antel·lació. Les adaptacions de jornada s’hauran de sol·licitar de manera “justificada, raonable i proporcionada” per ajustar-se a les necessitats de l’empresa.

Fins quan es pot sol·licitar?

El pla manté la seva vigència fins al 22 de setembre tot i que des del Ministeri de Treball s’assegura que està prevista una ampliació del termini.