Inici » Noticia » Tanca l’oficina tècnica des d’on s’ha gestionat l’emergència de la covid-19

Tanca l’oficina tècnica des d’on s’ha gestionat l’emergència de la covid-19

Covid-19. L’oficina ha gestionat la instal·lació dels pavellons Salut i les actuacions a les residències de gent gran.

Amb la desescalada actual i la disminució de les hospitalitzacions de pacients amb covid-19, es clausura l’espai creat per coordinar la resposta a l’emergència sanitària entre els Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana, altres serveis municipals i diferents departaments de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’inici de la pandèmia de la covid-19 i durant setmanes, a l’oficina tècnica creada per l’Ajuntament de Barcelona per fer front a l’emergència s’han dirigit els procediments i protocols en coordinació amb tots els serveis municipals de la ciutat i amb la Generalitat de Catalunya.

L’oficina ha gestionat la instal·lació dels quatre pavellons Salut i d’hotels medicalitzats per reforçar els hospitals de referència de Barcelona i les actuacions a les residències de gent gran, entre d’altres intervencions.

A les residències de gent gran, el cos de Bombers de Barcelona ha realitzat 179 actuacions de desinfecció i 4.728 test PCR a persones grans i al personal de les residències i ha assessorat en l’elaboració de 241 plans de contingència per a la prevenció i actuació enfront de la covid-19.

Durant les diferents fases del desconfinament, la Guàrdia Urbana i el cos de Bombers de Barcelona segueixen treballant per protegir la ciutadania i actuar davant de qualsevol emergència.