Inici » Noticia » Trobada anual del Pacte del Temps de Barcelona 2021

Trobada anual del Pacte del Temps de Barcelona 2021

El passat 2 de juny va tenir lloc la trobada anual amb la presència dels membres del seu grup impulsor, de representants de les organitzacions adherides i de les responsables de les polítiques públiques del temps de l’Ajuntament de Barcelona.

El passat 2 de juny va tenir lloc la Trobada anual del Pacte del Temps de Barcelona, amb la presència dels membres del seu grup impulsor, de representants de les organitzacions adherides i de les responsables de les polítiques públiques del temps de l’Ajuntament de Barcelona. Van intervenir-hi la Gerent municipal, Sara Berbel, i representants de diferents organitzacions que van explicar els projectes que estan portant a terme.

La Trobada del Pacte del Temps de Barcelona, que té una periodicitat anual, enguany va celebrar-se el passat dia 2 de juny en format telemàtic. La benvinguda anà a càrrec de Laura Pérez, la Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, que va agrair la presència de les persones assistents, recordant la importància i la necessitat del Pacte del Temps té per la ciutat i el compromís de la corporació en el desenvolupament de polítiques públiques per tal de treballar per una societat més saludable, igualitària i eficient.

La Gerent municipal, Sara Berbel, va fer un repàs històric recordant el compromís municipal amb les polítiques del temps des de l’any 2002, i la creació de la primera regidoria d’usos del temps de l’Estat espanyol l’any 2004. El reimpuls que se’n va fer l’any 2013 amb la creació del Premi Barcelona, i el 2014 amb la constitució del Pacte del Temps de la ciutat. Explicà el canvi de paradigma que ha suposat la pandèmia en la organització social i municipal pel fet d’haver hagut de treballar des de casa, i com l’experiència viscuda juntament amb la regulació que va haver-se de fer per treballar en remot, permet ara fer-ne autocrítica i regular correctament el teletreball.

Òscar Bermejo, Business Development de Softmachine, en representació de la Xarxa NUST, va explicar el programa de mentoria que es porta a terme des de la Xarxa per una nova organització del temps de treball. Albert Recio de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona, va exposar els resultats de l’estudi que han portat a terme sobre “Gestió i usos del temps a les Associacions Veïnals de Barcelona”. I finalment Marta Junqué de la Barcelona Time Initiative for a Healthy Society, va explicar que aquest any el congrés mundial de recerca en usos del temps organitzat per la IATUR, Associació Internacional de Recerca en Usos del Temps, es celebrarà a Barcelona del 27 al 29 d’octubre en el marc de la 8a edició de la Time Use Week, o Setmana dels Horaris, que tindrà lloc entre els dies 25 i 31 d’octubre.

La Directora de Serveis i Polítiques del Temps, Sonia Ruiz, va detallar el programa d’activitats que es portaran a terme des del Pacte del Temps els mesos de juny a octubre. Destacant l’exposició itinerant, que recorrerà tots els districtes de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer el Pacte del Temps a tota la ciutadania. Exposició que anirà acompanyada d’una xerrada-taller a cada districte, explicant els objectius i eixos del Pacte i amb la participació d’organitzacions compromeses explicant les seves bones pràctiques. A més a més, s’instal·larà una bústia amb el lema “Tens 1 minut?” per tal que la ciutadania pugui fer suggeriments i poder copsar, així, els seus interessos i necessitats en termes de temps.

Es va tancar la Trobada amb un torn de paraules i fou acomiadada pel responsable de l’Oficina Tècnica del Pacte del Temps, Xavier Peralta, i per Carme Carrera, responsable tècnica dels programes de temps de l’Ajuntament.