Inici » Noticia » Una nova organització del temps de treball

Una nova organització del temps de treball

COVID-19. Empreses de la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps) participen en la difusió de noves mesures d’organització del temps de treball.

Adaptar-se a viure i treballar des de casa és un dels principals reptes que planteja el confinament. Quines mesures estan posant en marxa les organitzacions davant aquest nou paradigma?

La Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps) de l’Ajuntament de Barcelona ha col·laborat en una iniciativa de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society, que consisteix en una campanya per difondre pautes d’horaris saludables que puguin ser exemple tant per a la ciutadania com per a les organitzacions.

Diverses empreses NUST han participat de la iniciativa, i han preparat uns vídeos curts on presenten les mesures que estan duent a terme en gestió del temps i d’equips de treball per afrontar aquesta crisi.

Albert Solé Vilar, Labor Legal advisor i Labor Relations Manager de Henkel, presenta dues mesures de flexibilitat interna: el teletreball i les bosses d’hores.

Josep Tejedo, Director General de Mercabarna, explica en aquest vídeo com s’organitza una empresa d’abastiment alimentari, és a dir, que realitza un servei essencial. Presenta les mesures preses en funció de tres perfils diferents de persones treballadores. Josep Tejedo exposa com l’empresa ha organitzat el teletreball i com s’hi va adaptant.

A més a més, Mercabarna presenta una altra mesura de treball conjunt: la creació d’un Comitè de crisi semipresencial per tal de tractar incidències diàries que puguin anar sorgint i el comitè pugui anar solucionant.

Antoni Orozco Martí, Director Territorial – Gestió Catalunya d’Unió de Mútues MCSS N.° 267, presenta en aquest vídeo les mesures que han posat en marxa per millorar la gestió del temps durant la crisi per COVID19: serveis mínims assistencials rotatoris i teletreball.

Per últim, en el vídeo del RACC, el seu Manager de Talent i Cultura del RACC (inserir enllaç aquí), Enric Almuzara, posa de manifest en aquest que en una situació excepcional com la que estem vivint, cal buscar noves formes d’organitzar-se per tal de poder mantenir l’activitat de forma segura. La clau de l’èxit, assegura, és un canvi cultural efectiu en l’empresa així com el reforç del lideratge a distància.

Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society

Vídeo de Henkel

Vídeo de Mercabarna

Vídeo de Unión de Mútuas

Vídeo del RACC