Inici » Noticia » Visita l’exposició itinerant del Pacte del Temps

Visita l’exposició itinerant del Pacte del Temps

Us convidem a visitar l’exposició itinerant del Pacte del Temps de Barcelona que des d’aquest mes de juny arribarà progressivament als districtes de la ciutat per tal de donar-lo a conèixer i buscar complicitats amb la ciutadania i les entitats.

Us convidem a visitar l’exposició itinerant del Pacte del Temps de Barcelona que des d’aquest mes de juny arribarà progressivament a tots els districtes de la ciutat per tal de donar-lo a conèixer i buscar complicitats amb la ciutadania i les entitats. L’exposició es complementarà amb una xerrada-taller a cada districte i poder fer una reflexió conjunta al voltant de l’organització i els usos del temps.

El Pacte del Temps de Barcelona és un acord de ciutat amb la implicació d’organitzacions socials i econòmiques, per tal d’avançar cap a models d’organització del temps més saludables, igualitaris i eficients, amb un impacte en la qualitat de vida de la ciutadania, i com a part central de la vida socioeconòmica de la ciutat. Des del Pacte del Temps s’impulsen accions en l’àmbit dels usos del temps que contribueixin a la reducció de les desigualtats socials, a la millora de la qualitat de vida i a la promoció d’una economia plural al servei de les persones a la ciutat de Barcelona. A hores d’ara hi ha 221 organitzacions adherides que porten a terme 500 bones pràctiques.

Per tal de donar a conèixer el Pacte a la ciutadania, entitats i professionals, una exposició itinerant ha començat a tombar per tots els districtes de la ciutat. Exposició que, a més a més d’explicar què és el Pacte del Temps, quin és el seu ideari i missió, així com els diferents àmbits d’actuació a la ciutat, concreta el marc teòric del projecte – una nova organització del temps, més saludable, igualitària i eficient -, i mostra, d’una forma visual i gràfica, experiències concretes i d’èxit per cada un dels diferents eixos d’actuació del Pacte del Temps, assenyalant els principals beneficis i beneficiàries de la mesura. Els set eixos d’actuació estan relacionats amb l’educació, la salut, la cura, la participació, el treball, els serveis a la ciutat, i la mobilitat i noves tecnologies.

Complementant l’exposició itinerant es realitzarà a cada districte una xerrada-taller, per poder portar a terme una reflexió conjunta al voltant de l’organització i usos del temps, per tal d’assolir horaris més productius, conciliadors i saludables, de forma especial en el nou context econòmic i social. En aquestes xerrades hi participaran organitzacions adherides que compartiran les seves bones pràctiques.

L’exposició és d’entrada lliure i es podrà visitar durant les següents dates als següents districtes, en els horaris d’obertura habituals de cada espai on s’instal·larà.

 

Us encoratgem a visitar-la i a participar a les xerrades que es faran a cada districte