Rutes i publicacions del paisatge

Passejades temàtiques pels carrers de la ciutat amb la Ruta Verdaguer, la Ruta del Modernisme, la Ruta del Disseny, la Ruta de les Llibertats, la Ruta de les Dones i moltes més guies per valorar la riquesa i diversitat del paisatge urbà de Barcelona.

Llibres especialitzats en diversos aspectes del paisatge de Barcelona per conèixer la ciutat a fons. Profusament il·lustrats i amb informació poc coneguda, les publicacions de l'Institut revelen alguns dels secrets del paisatge de la ciutat.

La Ruta del Modernisme de Barcelona és un itinerari per la Barcelona de Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, que, juntament amb altres arquitectes van fer de Barcelona la capital mundial del Modernisme.

Més oportunitats, camins i mirades per descobrir, preservar i recuperar el patrimoni i la història de Barcelona. Itineraris guiats per conèixer la realitat silenciada de les dones de la ciutat i visites guiades a monuments de la Ruta del Modernisme abans tancats al públic.

Barcelona forma part de diverses associacions i xarxes internacionals dedicades a la protecció i difusió del patrimoni arquitectònic de la ciutat. L'impuls de projectes concrets per a la difusió del patrimoni han convertit la ciutat en protagonista a nivell europeu.

Aquí trobaràs la informació més completa sobre el patrimoni modernista d’Europa i del món. Pots descobrir el patrimoni modernista de cadascuna de les ciutats o institucions adherides a la Ruta Europea del Modernisme, veure les novetats i les agendes d’activitats, i endinsar-te en les seves galeries fotogràfiques.

Una ruta que convida a gaudir dels paisatges urbans, marins, rurals i muntanyencs de Catalunya, seguint les passes i les paraules de mossèn Cinto.