Acte d’adhesió d’entitats a la Taula Domènech i Montaner

Més de 25 entitats han celebrat l’acte d’adhesió a la Taula Domènech i Montaner per impulsar la nominació de l'Any Domènech i Montaner el proper 2023.

En un acte celebrat el 19 de maig al recinte modernista de Sant Pau ha tingut lloc l’adhesió de més de 25 entitats relacionades amb l’obra de Domènech i Montaner. Han presidit l’esdeveniment l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l’arquitecte en cap municipal i gerent de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, Xavier Matilla, on s’han lliurat els convenis a totes les entitats que s’han unit a la Taula.

L’objectiu de la Taula és la difusió de l’obra de l’arquitecte, i concretament la coordinació d’activitats de cara a l’Any 2023, que la Taula ja ha començat a preparar en converses amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per tal que el 2023 sigui l’Any Domènech i Montaner.

Les activitats previstes pel 2023 són molt diverses, entre d’altres, congressos, jornades, exposicions, rutes turístiques, festes populars amb tallers i activitats infantils, publicacions i altres activitats de promoció cultural i difusió turística

La Taula Lluís Domènech i Montaner inicia la seva feina l’any 2017 com una unitat de treball formada pels ajuntaments de Barcelona, Canet de Mar i Reus, el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, i La Fundació Lluís Domènech i Montaner, amb la voluntat de portar a terme la difusió i divulgació de la vida i obra de l’arquitecte català.

Entre d’altres activitats s’ha organitzat un Simposi biennal, I Simposi 2017 a Reus, II Simposi 2019 a Canet de Mar i III Simposi 20221 a Barcelona, on es van aplegar especialistes sobre la vida i l’obra de l’arquitecte català, la celebració del Dia Domènech o la publicació de les actes dels Simposis.