Barcelona rehabilitarà de les façanes de la plaça Reial

L'Ajuntament impulsa la rehabilitació de totes les façanes per recuperar aquest espai emblemàtic.

L’objectiu del govern municipal és iniciar el projecte aquest any i començar les obres el 2025.  La remodelació afecta 23 finques i comporta la restauració de totes les façanes i els sota porxos de la plaça  i dels seus dos accessos principals: el carrer Colom i el passatge Madoz.

La plaça és obra de l’arquitecte Francesc Daniel Molina i es va començar a construir el 1848 en un solar que va quedar buit fruit de la desamortització de l’antic convent del Caputxins. L’any 1982 es va realitzar una restauració, pel que fa més de 40 anys que no es realitzava una actuació conjunta.

La proposta municipal contempla una rehabilitació conjunta que permetrà donar uniformitat i recuperar la imatge original de la plaça.

Pel que fa a la gestió, l’Ajuntament  a través de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà s’encarregarà de tots els tràmits, de la redacció del projecte i de l’execució de les obres. Les propietats hauran d’abonar una part del cost però comptaran amb una subvenció del 45% del preu total.

També s’han celebrat dues sessions informatives amb propietaris de finques i titulars de locals per explicar el projecte, aclarir dubtes i tancar acords de manera que aquesta actuació es pugui dur a terme de la manera més satisfactòria possible per a totes les parts.