El barri del Bon Pastor inaugura un nou petit paisatge

El passat 27 de gener es va inaugurar l'espai La Morera del Bon Pastor, un nou petit paisatge de Barcelona.

La intervenció al voltant d’aquest arbre singular s’emmarca dins del projecte “Fem la memòria del Bon Pastor”, liderat per l’associació de veïns i veïnes i nascut de la necessitat de destacar aquesta morera centenària, plantada l’any 1929, segons apunten els cronistes locals. Ha format part del paisatge col·lectiu del barri, totalment transformat des dels seus inicis, i ara s’ha creat una zona d’estada destacada.

La proposta planteja una intervenció en el paviment que permet emfatitzar l’antiga traça de la sèquia que passava pel costat i que actualment és un flux de circulació molt usat pels veïns del barri. Un canvi de paviment que genera una zona d’estada amb uns petits seients per seure i una font existent, per reposar sota l’ombra de la morera. Aquest nou paviment alhora és suport per un text de referencia que posa en valor l’espècie natural.

El paviment de l’entorn és drenant, fet que permet que l’aigua el travessi i pugui arribar al sòl i, d’aquesta manera, regar i nodrir les arrels de la morera. L’escocell és de pedra artificial amb la inscripció d’unes lletres que denominen l’arbre en els idiomes més parlats a Barcelona. S’ha mantingut la font original, tot fent la restauració amb el decapat del cos i el posterior repintat.

Durant l’acte de presentació es va llegir el poema escrit per un veí, “La morera del Bon Pastor”, on queda reflectida la seva presència a través del pas del temps.