Rehabilitem les mitgeres del carrer Gran de Sant Andreu

Des de l’Institut del Paisatge Urbà estem duent a terme les obres de rehabilitació en 23 mitgeres del carrer Gran de Sant Andreu.

En el marc de la transformació del carrer Gran de Sant Andreu i la seva pacificació, l’Institut del Paisatge Urbà està duent a terme les obres de rehabilitació en 23 mitgeres del carrer Gran, on al llarg dels anys han anat quedant visibles aquestes parets divisòries entre propietats, tot generant discontinuïtats  en el paisatge urbà. En aquest sentit, s’ha previst actuar en tres rutes de mitgeres, dues actualment en obres amb previsió de finalització el mes de juny, i la darrera en avantprojecte.

En concret, es tracta de la Ruta mosaics, que abasta 12 mitgeres on ara ja fa uns anys el mateix districte va fer-hi una intervenció amb un artesà local amb mosaics. Gràcies a l’actuació que s’està duent a terme, s’estan aïllant aquestes mitgeres i s’estan restaurant els mosaics, a més d’endreçar-se tots els cablejats i altres distorsions. El segon itinerari en obres és la Ruta verda, integrada per 6 mitgeres que per la seva orientació permeten la instal·lació de verd. En aquests casos s’està dotant d’aïllament la mitgera i d’un acabat arquitectònic i a més, s’està implementant el verd en vertical mitjançant jardinera. Per acabar, la Ruta memòria, permetrà que, un cop aprovat el projecte, les 5 mitgeres es puguin aïllar i integrar arquitectònicament, a més de posar en relleu els orígens del barri.

 

Més informació