Torna la Fira Modernista i la Festa Major de la Dreta

Cultura i lleure. Del 25 al 29 de maig, els carrers del barri de la Dreta de l'Eixample s'omplen de vida i cultura amb la celebració de la Festa Major i la 16a Fira Modernista de Barcelona.

Després de més de dos anys de pandèmia, els carrers del barri de la Dreta de l'Eixample tornen a omplir-se de vida i cultura amb la celebració de la Festa Major i la setzena edició de la Fira Modernista de Barcelona.

La programació de la Festa Major compta amb més d’un centenar d’activitats, entre les quals hi ha xerrades, teatre, tallers, concerts d’escoles de música, concerts joves, exposicions, concursos i molta cultura popular, amb la participació de més de vint entitats, comerços i serveis del barri.

El pregó de la Festa Major, a càrrec de l’actriu i cantant Montse Guallar, tindrà lloc el divendres 27 de maig, a les 19 h, en un escenari instal·lat al carrer Girona amb Aragó. L’acte comptarà amb la participació de les entitats i associacions del barri, així com del regidor del Districte, Pau Gonzàlez Val i d’Eva Baró, presidenta del Consell del Districte.

En el marc d’aquesta festa, els dies 27, 28 i 29 de maig el barri també celebrarà l’emblemàtica Fira Modernista, sobretot al carrer Girona, entre Diagonal i Consell de Cent, que aplegarà parades amb artesania, productes de proximitat, restauració, empreses i comerços del barri, amb activitats per a tota la família i música per al gaudi de veïnat i visitants.

Enguany la Fira Modernista està dedicada al pintor Hermen Anglada Camarasa (Barcelona 1871 – Port de Pollença 1959) en commemoració del 150è aniversari del seu naixement. En concret, la presentació de la Fira, que tindrà lloc el dimecres 25 de maig, al Palau Macaya (pg. de Sant Joan, 108), es completarà amb la conferència “Anglada Camarasa, gran pintor internacional”, a càrrec del Dr. Francesc Fontbona, comissari de l’Any Anglada.

Per assistir a l’acte inaugural, cal reservar plaça. Consulta tota la informació en aquest enllaç.

L’àlbum de cromos de la Fira Modernista, que els infants podran recollir als comerços del barri, també versarà sobre la figura i obra del pintor.

Una novetat d’aquest any serà l’exposició dels Gegants Modernistes de La Pedrera, de l’Associació d’Amics i Amigues dels Gegants de La Pedrera. Des del divendres 27, els gegants es podran visitar i observar de ben a prop al carrer Girona, entre Diagonal i Mallorca, on també s’hi farà el taller “Pinta el teu gegant”.

Altres novetats seran: l’escenificació d’un duel amb pistola a càrrec del grup d’ambientació històrica Llum i Color del 900, la visita de la Casa Navàs de Reus i els municipis de Terol i Ferrol a les parades de la fira, i la mostra de l’espectacular Ford A de 1929 de Bombers de Barcelona, amb una exhibició de la bomba d’aigua.

Ja pots consultar el programa d’activitats (en l’adjunt d’aquesta notícia). També trobaràs més informació al web de la Fira Modernista.

 

Afectacions a la mobilitat de vehicles

Amb motiu de la Fira modernista, des de les 9 hores del dia 26 de maig i fins a les 18 hores del 29 de maig, el carrer Girona quedarà tallat al trànsit entre Diagonal i Consell de Cent. Els carrers transversals restaran oberts.

Es poden consultar les vies ciclables alternatives en el mapa de la pàgina 7 d’aquest enllaç.