Àgora guanya el concurs d'idees d'arquitectura per a la intervenció a la placeta de la Rosa

La idea guanya el concurs amb una proposta de conversió del buit a plaça, amb obertura de finestres i un jardí vertical il·luminat.

La darrera fase del concurs que ha determinat la idea guanyadora ha estat resultat d’una votació popular entre les tres propostes finalistes seleccionades per un jurat tècnic. El treball ÀGORA està signat pels arquitectes Júlia Noy i Daniel Pereira. Les altres dues finalistes han estat LLUM VERDA i TRAMOIA.

L’emplaçament escollit per al desenvolupament del concurs és la placeta de la Rosa, que es troba envoltada per dues d’aquestes parets mitgeres de caràcter permanent, concretament de les finques del carrer de la Rosa, número 3 i carrer Carabassa, número 4.

L’objecte d’aquest concurs és posar la situació de les parets mitgeres a debat urbà. Entenem que una nova mirada que conjugui la reflexió amb l’aparició de propostes actives pot ampliar el menú d’operacions disponibles per als propietaris, constructors, projectistes i administració.

Es busca posar en crisi la naturalitat amb què acceptem aquestes façanes residuals en permanent estat de provisionalitat que abunden a la nostra ciutat, i que per moments són part dominant del paisatge. La voluntat és convertir aquestes fractures urbanes en espais  de  reflexió  i  aprofitament  tenint  com  a  eix  principal  la  seva  recuperació paisatgística.