Barcelona convoca el 2n Concurs de Cobertes Verdes

Barcelona obre el segon concurs de cobertes verdes a la ciutat, un impuls perquè la ciutadania pugui executar projectes per crear més terrats verds que contribueixin a fer una ciutat més habitable, saludable, sostenible i autosuficient.

 

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà, ha convocat el Segon Concurs de Cobertes Verdes a la ciutat, una iniciativa que promou la implantació de nous terrats verds per construir una ciutat resilient davant la crisi climàtica i per fomentar un benefici col·lectiu i social per als veïns i veïnes.

A partir d’ara i durant tres mesos es poden presentar propostes per a aquells edificis, amb prioritat per als d’habitatges, que volen participar al concurs. Les primeres 50 propostes preseleccionades rebran una subvenció de fins a 1.500 euros per a l’elaboració dels treballs tècnics previs.

Entre aquesta cinquantena de propostes s’escolliran els 10 projectes guanyadors que rebran una subvenció del 75% del valor del conjunt d’actuacions i estudis tècnics necessaris fins a un límit de 100.000 euros per a cada coberta verda. A més, hi haurà 10 accèssits que disposaran d’una subvenció de fins a 1.500 euros per despeses tècniques de la fase de concurs per facilitar la participació. Es podran presentar a la convocatòria edificis de titularitat privada, però queden exclosos projectes per cobertes amb finalitat de dur-hi a terme activitats que generin beneficis econòmics.

La declaració d’emergència climàtica de Barcelona ja preveu accions per augmentar el verd en les cobertes de la ciutat, tenint en compte que estem parlant d’una ciutat compacta amb una densitat residencial elevada amb dèficit d’espais verds. En aquesta aposta per revertir el model actual i per millorar les condicions ambientals de la ciutat, a la declaració s’aposta pel desenvolupament de cobertes i façanes verdes i generadores d’energia a la ciutat.

Les cobertes verdes poden incloure elements com horts urbans d’auto-abastament, recollida d’aigües pluvials, instal·lacions per a la generació d’energia renovable, zona de compostatge de residus orgàniques i zones d’estada i esbarjo per als veïns i les veïnes.