El rellotge de llum de la Via Laietana, un petit paisatge de la ciutat recuperat

L’Ajuntament restaura el segon dels dos rellotges de llum que hi ha a la ciutat construïts pel rellotger Juan Cabrerizo, catalogats com a Petits paisatges de Barcelona pel seu valor arquitectònic i emblemàtic

L’Ajuntament de Barcelona ha restaurat el rellotge de llum de Via Laietana. Es tracta d’un Petit paisatge de la ciutat que forma part d’un conjunt de dos rellotges gairebé idèntics construïts pel rellotger Juan Cabrerizo per encàrrec de la desapareguda Banca Rosés, propietària durant la primera meitat del segle passat dels edificis davant dels quals hi són els rellotges. El de la Via Laietana, davant la finca núm. 69, és de 1935, i es va instal·lar com a element publicitari de la companyia. L’altre està ubicat al carrer de Rocafort, davant del núm. 2, de l’any 1929. El passat 25 de juliol es va descobrir la placa de Petit paisatge per ressaltar-ne el valor.

El consistori, a través de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, ha dut a terme un projecte de recuperació del rellotge i la posta al dia de la maquinària. La restauració s’ha realitzat amb els mateixos materials i disseny que l’original, excepte la part de luminotècnia que utilitza la tecnologia actual per al seu funcionament. L’actuació ha comptat amb la col·laboració del grup H10 Hotels mitjançant conveni de col·laboració, ja que el rellotge està ubicat davant d’un dels seus establiments.