En marxa la campanya d’informadors sobre la modificació de l’ordenança de terrasses

Urbanisme. Des del 9 de novembre i durant tot el mes, els establiments amb llicència de terrassa de la ciutat de Barcelona rebran la visita d’un informador que els lliurarà una guia amb les modificacions a l’ordenança aprovades el juny.

Des del 9 de novembre i durant tot el mes, els establiments amb llicència de terrassa de la ciutat de Barcelona rebran la visita d’un informador que els lliurarà una guia amb les modificacions a l’ordenança aprovades el juny.

La necessitat de regular correctament i amb vocació de permanència una figura tan arrelada a la nostra ciutat com són les terrasses va impulsar el passat mes de juny l’entrada en vigor d’una modificació en l’ordenança existent.

La nova norma neix amb la voluntat de ser clara, realista i de perdurar en el temps. També vol aconseguir un equilibri entre l’excel·lència en l’espai públic, la bona convivència i la necessària activitat econòmica.

Una guia que recull l’esperit de la modificació

Per tal de fer arribar l’esperit i contingut de la modificació de la nova ordenança als restauradors, l’Ajuntament de Barcelona ha endegat una campanya amb 20 informadors que, des del passat 9 de novembre i durant tot el mes, visitaran els establiments amb llicència de terrassa per atansar-los una guia de 16 pàgines amb indicacions per comprendre el nous contingut de l’ordenança.

A la guia, els restauradors trobaran informació sobre els elements que poden tenir a la terrassa i il·lustracions que mostren gràficament el perquè és necessari que respectin la ubicació exacta que els ha concedit l’Ajuntament.

La guia recull algunes pautes i recomanacions perquè la terrassa s’integri de manera respectuosa amb l’entorn. I posa en valor normes bàsiques de convivència, com el compromís per part dels restauradors de tenir cura de les plantes si la seva terrassa té jardinera o de mantenir les taules de la terrassa netes i endreçades.

Finalment, amb la guia, els restauradors també podran informar-se sobre com la modificació de l’ordenança pretén fomentar les bones pràctiques. D’aquesta manera, la nova norma estableix les bases perquè les terrasses siguin respectuoses amb el medi ambient —en aquest sentit, promou la reducció de la presència d’estufes de combustió amb l’horitzó de la seva prohibició definitiva el 2025— i també perquè vetllin de manera més conscient pels drets laborals dels que hi treballen —així, prohibeix expressament les terrasses amb autoservei—.

Podeu descarregar-vos la guia aquí.