Inauguració de la mitgera de la plaça de les Dones del 36

Dissabte 7 de març a les 11.45h tindrà lloc la inauguració de la paret mitgera d'aquesta plaça, dedicada a les Dones del 36, conjuntament amb l'acte del Dia Internacional de la Dona al Districte de Gràcia.

La remodelació forma part del Pla de Rehabilitació de mitgeres consolidades 2018 – 2019 impulsat per  l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà.

El programa vol aportar beneficis de millora sobre el paisatge urbà i les condicions ambientals, a més de millorar la qualitat de vida de les persones que habiten la finca i les condicions ambientals. D’aquesta intervenció destaca la millora de l’aïllament tèrmic de la finca adjacent i l’obertura de noves finestres, la instal·lació d’un jardí vertical i de 31 plaques fotovoltaiques, així com el mural artístic que crea una nova relació entre la plaça i l’obra realitzada.

La mitgera està dedicada a la memòria de les dones que, durant la Guerra Civil, van tenir un paper actiu en la defensa de la República. En una de les parets de la plaça s’ha realitzat un mural artístic amb la imatge de Marina Ginestà, reproduint la fotografia icònica que li va fer Hans Gutmann a la terrassa de l’Hotel Colón, quan la dona tenia 17 anys.

L’actuació ha estat dirigida pels arquitectes Arquivistes Estudi d’Arquitectura i Disseny i ha tingut un cost de 202.244,25 €.