Sobre la vida i l'arquitectura, de D. Mackay

Hem publicat el llibre Sobre la vida i l’arquitectura, amb textos i dibuixos de l’arquitecte David Mackay. La publicació va ser presentada al COAC durant la Setmana d'Arquitectura de Barcelona.

Publicat originàriament en anglès pel RIAS, el col·legi d’arquitectes d’Escòcia, ara l’Ajuntament, en col·laboració amb el RIAS i amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, n’edita la versió en català i castellà.

El llibre és el primer volum de la nova col·lecció de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà: Pensant el paisatge, vol aportar reflexions sobre com la qualitat de l’arquitectura i del paisatge urbà influeix en la qualitat de vida dels habitants de la ciutat.

El present volum vol donar a conèixer el pensament sobre l’arquitectura de David Mackay, que sostenia que la ciutat és l’obra d’art més gran de la humanitat; l’arquitectura forma part de les nostres vides i per tant cal respectar-la i tenir-ne cura. Aquest és el darrer llibre de Mackay: la versió anglesa va ser publicada el 2013, però l’edició en català i castellà va quedar aturada per la malaltia i mort de l’autor.  El 2019 l’Institut Municipal del Paisatge Urbà acompleix el desig de David Mackay fent realitat aquesta publicació.

De mare anglesa i pare irlandès, David Mackay va néixer a Eastbourne, Sussex, el dia de Nadal de l’any 1933. Format a Anglaterra, va viure i treballar a Barcelona durant gairebé seixanta anys. El despatx MBM Arquitectes, fundat pels seus socis Oriol Bohigas i Josep Martorell, va esdevenir un dels despatxos d’arquitectura més importants d’Europa. Van contribuir a donar forma a moltes ciutats i van influir de manera decisiva en l’evolució de l’arquitectura i l’urbanisme europeus. David Mackay va morir a Barcelona el 12 de novembre de 2014.

Amb aquesta publicació es vol donar a conèixer el llegat de l’arquitecte David Mackay, no només des del punt de vista de l’home talentós, o de gran creador, també des del seu vessant més humà caracteritzat pel seu respecte i compromís envers la ciutat i els ciutadans, assumint la responsabilitat que té l’arquitecte sobre les vides de les persones i la societat en general.

Si voleu veure el vídeo de l’acte de presentació, cliqueu aquí.