21 de novembre de 2017, a Calàbria 66
Unes jornades per donar visibilitat i reconeixement al valor de la gestió comunitària d’allò públic

El dia 21 de novembre va tenir, a Calàbria 66, unes Jornades sobre Comuns urbans: cap a l’ús i la gestió comunitària d’allò públic organitzades per l’Ajuntament de Barcelona. La iniciativa, dirigida a persones, entitats, col·lectius, tècnics i comunitats que gestionin béns municipals, pretenia ser un espai de diàleg i construcció entre diferents agents socials i institucionals al voltant del programa de patrimoni ciutadà.

Mitjançant aquest programa, l’Ajuntament apostava per donar visibilitat i reconeixement al valor de la gestió comunitària d’allò públic, impulsant i consolidant nous models de governança del patrimoni municipal d’acord amb principis d'autonomia i sostenibilitat.

Jornada 21 de novembre de 2017

Conferència: Patrimoni ciutadà: Cap a una política de l'ús i la gestió comunitària dels béns públics

Amb Laia Forné. Regidoria de Participació i Territori de l’Ajuntament de Barcelona, i Frederic Ximeno. Comissionat d’Ecologia Urbana. 

Conferència: Comunalització d’allò públic: Experiències a Europa

L'acte va comptar amb: Fernando Pindado, Comissionat de Participació i Democràcia Activa. Silke Helfrich. Activista, autora de diversos llibres sobre els comuns, i co-fundadora del Commons Strategies Group i del Commons Institut. Christian Iaione. Professor de dret públic a la Universitat Guglielmo Marconi de Roma, membre del Urban Law Center a la Fordham University, i director de LabGov – LABoratory for the GOVernance of the Commons. Gala Pin. Regidora de Participació i Territori. Iolanda Fresnillo, Cooperativa Ekona. Mauro Castro, La Hidra Cooperativa