21 de novembre de 2017, a Calàbria 66
Una jornada per donar visibilitat i reconeixement al valor de la gestió comunitària d’allò públic.

El dia 21 de novembre es va convocar, a Calàbria 66, la Jornada sobre Comuns urbans: cap a l’ús i la gestió comunitària d’allò públic organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. La iniciativa ha anat dirigida a persones, entitats, col·lectius, tècnics i comunitats que gestionen béns municipals. La jornada pretenia ser un espai de diàleg i construcció entre diferents agents socials i institucionals al voltant de la definició del Programa de Patrimoni Ciutadà.

Mitjançant aquest programa, l’Ajuntament aposta per donar visibilitat i reconeixement al valor de la gestió comunitària d’allò públic, impulsant i consolidant nous models de governança del patrimoni municipal d’acord amb principis d'autonomia i sostenibilitat.

Jornada 21 de novembre de 2017

Conferència: Patrimoni ciutadà: Cap a una política de l'ús i la gestió comunitària dels béns públics

L'acte va comptar amb: Fernando Pindado, Comissionat de Participació i Democràcia Activa. Gala Pin. Regidora de Participació i Territori, Laia Forné. Regidoria de Participació i Territori, i Frederic Ximeno. Comissionat d’Ecologia Urbana. 

Conferència: Comunalització d’allò públic: Experiències a Europa

Silke Helfrich. Activista, autora de diversos llibres sobre els comuns, i co-fundadora del Commons Strategies Group i del Commons Institut.
Christian Iaione. Professor de dret públic a la Universitat Guglielmo Marconi de Roma i director de LabGov – LABoratory for the GOVernance of the Commons.