Barcelona presenta el seu programa com a Capital Europea de la Democràcia a Viena

21/02/2024 - 14:41

La capital austriaca prendrà el relleu de Barcelona a partir de l’octubre de 2024

Viena ha estat designada la segona Capital Europea de la Democràcia 2024-2025, en un reconeixement de la seva dedicació a la promoció del diàleg democràtic i la participació ciutadana. L’alcalde de la ciutat austríaca, Michael Ludwig, ha rebut el trofeu de relleu, de mans de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Eugènia Gay, en un acte públic a l’Ajuntament de Viena.

En el decurs de l’acte, s’ha destacat que la ciutat de Barcelona va sol·licitar esdevenir Capital Europea de la Democràcia, ja que sempre ha estat una ciutat compromesa amb la dimensió global de les ciutats i la democràcia, especialment en el marc de la xarxa de ciutats en l’àmbit internacional. Al mateix temps, Barcelona s’ha convertit en una referència internacional per la innovació democràtica a través del seu model que promou la participació ciutadana digital i física. 

Viena, segona Capital Europea de la Democràcia 

Viena assumirà el títol de Capital Europea de la Democràcia a partir d’octubre d’aquest any, després d’un procés de selecció organitzat per l’Innovation in Politics Institute. La ciutat va superar 7 ciutats en la primera etapa, i finalment un jurat de 4.000 ciutadans de 47 països del Consell d’Europa (i Kosovo) va tenir el vot decisiu a través d’una votació en línia.

Barcelona, com a primera Capital Europea de la Democràcia, està impulsant des de setembre de 2023 fins a octubre de 2024, un ampli programa d’activitats centrat en la innovació democràtica i la participació ciutadana. 

Una de les accions que arrenca el mes de març és el procés deliberatiu en el marc de la Biennal Manifesta: Assemblea Metropolitana Manifesta.

 

Més informació