El Canòdrom omple d’activitats les grades aquesta primavera

18/05/2023 - 17:27

Array

A partir del 22 de maig les grades del Canòdrom s’omplen a les tardes de propostes obertes, lúdiques i gratuïtes per gaudir de l’espai de manera lliure

La primavera altera els píxels del Canòdrom amb dues noves accions obertes a la ciutadania per impulsar la vida del barri del Congrés i Els indians i de tota la ciutat. L’espai potencia la comunitat amb activitats lúdiques i educatives, i fomentant un punt obert de connexió a la xarxa i accés lliure per a totes les persones amb el programa «Grades Obertes».

Grades de joc per un espai més jugable

L’arribada de la primavera i del bon temps és el moment perfecte per a sortir a jugar a l’aire lliure. El Canòdrom vol esdevenir un equipament més jugable, on els nens i nenes sentin que tenen dret a l’espai públic.

Per això, cada tarda de dilluns a divendres de 17 a 19 h al maig i juny les grades s’omplen de jocs, creativitat i dinàmiques per a infants fins a 12 anys acompanyats dirigides per professionals amb activitats que dirigides permetin treballar diferents temàtiques.

Com podem millorar la vida creant vincles saludables a través de l’art, l’expressió, el respecte i la creativitat?, fomentar les capacitats matemàtiques o científiques?, conèixer les contribucions de les dones a la ciència i la tecnologia? Els nens i nenes, acompanyats per les seves famílies o persones cuidadores, gaudiran d’un entorn jugable i inclusiu per aprendre a desenvolupar-se en llibertat.

Aula oberta per un espai d’ús lliure i obert amb suport digital

La connexió a Internet cada vegada es configura més com un dret bàsic i essencial. Fomentar l’accés a Internet i facilitar la incorporació de la tecnologia a la vida quotidiana de la ciutadania, així com la connexió WiFi gratuïta en espais públics, és un dret recollit a la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals.

El Canòdrom vol continuar sent un lloc d’accés públic a Internet, facilitant-ne l’ús lliure i gratuït per a totes les persones que no compten amb recursos propis per a utilitzar adequadament els serveis que ofereix la Xarxa. De la mateixa manera, vol fomentar l’alfabetització digital en una societat cada vegada més digitalitzada, impulsant un servei d’orientació i ajuda per escurçar la bretxa digital i tecnològica que existeix encara en diferents sectors de la població.

Voleu treballar al teu aire amb un ordinador propi?, necessiteu un ordinador en préstec?, busques connexió WiFi gratuïta, de qualitat i segura?, resoldre dubtes bàsics sobre els vostres dispositius digitals? Les tardes de dilluns i divendres de 16 a 19.30 h al maig, juny i juliol us conviden a venir i connectar-vos a les grades.

A més, podreu consultar els teus dubtes bàsics sobre eines digitals i comptar amb un servei de suport d’alfabetització digital individualitzada. Si no disposeu d’ordinador, te’n deixaran un en préstec durant el temps que estigueu en l’espai.