En marxa el procés participatiu per millorar la plaça dels Porxos

22/01/2019 - 12:58

Participació. El dimecres 6 de febrer es farà un assemblea oberta al veïnat de la plaça per debatre i recollir totes les propostes

El procés finalitzarà al març després de consensuar una proposta de millora de l'espai, participada i treballada amb el veïnat i les entitats interessades.

La plaça dels Porxos està ubicada a Sant Martí de Provençals i és una plaça de referència al barri tant per l’ús quotidià de trobada veïnal com per la lluita històrica de 1982 per reclamar la seva conservació.

La iniciativa de remodelar-la i fer-ho a través d’un procés participatiu i consensuat amb veïnat i les associacions de la zona, sorgeix fa poc més de dos anys, en el marc del Consell de Districte de Sant Martí de l’1 de desembre de 2016, en el qual es va aprovar per unanimitat l’elaboració del projecte de remodelació de la plaça i de reparació del pàrquing municipal soterrani.

Fases del procés participatiu

Després de fer una primera acció al 2017 vinculada a un concurs de dibuix entre els nois i les noies de l’Escola de Primària Els Porxos, s’ha realitzat la primera fase del procés, la d’informació, en la que s’ha informat en dues ocasions de l’inici i convocatòries del procés participatiu: al Consell de Barri de Sant Martí de Provençals del passat 16 d’octubre de 2018 i en la Comissió de seguiment amb entitats veïnals, el 15 de gener.

A finals de gener i durant les properes setmanes el procés encara la fase de diagnosi veïnal, amb diverses sessions de treball a porta tancada amb: les entitats veïnals, les AFAs (escoles Els Porxos, Catalonia, San Francisco i Joan Roca), els alumnes d’escoles i instituts, i els comerços de la plaça. A porta oberta se celebrarà la següent trobada:

Assemblea oberta de debat
amb veïnat de les escales i pàrquing

6 de febrer de 2019, de 18.00 a 20.00 h
Centre Cívic Sant Martí de Provençals

La intenció d’aquestes trobades és buscar el màxim consens en els usos que haurà de tenir la plaça i en com han de ser els elements del seu disseny.

La diagnosi es presentarà en una jornada oberta a la mateixa plaça en la qual es debatrà la proposta tècnica. La data prevista és el 16 de març. Les conclusions es faran arribar a l’equip tècnic per a ser incorporades al projecte.

Els resultats del procés es donaran a conèixer en la última fase, la de retorn i aprovació, mitjançant els canals de comunicació del Districte i els òrgans de participació corresponents.