Jornada final per decidir els usos veïnals del nou Palo Alto

10/04/2018 - 15:50

La jornada final del dissabte 21 d’abril servirà per concretar el programa d'usos culturals i la gestió dels espais

Finalitza el procés per definir participativament els usos veïnals per al recinte industrial del nou Palo Alto. El dissabte 21 d’abril es realitza la jornada final per a concretar programa d’usos culturals i gestió dels espais veïnals i comunitaris.

L’objectiu d’aquesta segona jornada participativa dels usos del nou Palo Alto és definir una proposta consensuada d’encaix entre les diferents propostes i aportacions veïnals recollides en la primera jornada participativa del passat 10 de març. Aquestes concrecions permetran traçar un programa d’usos i de retorn social del conjunt de Palo Alto que serà inclòs en el nou règim de concessió general.                     

2a jornada oberta de participació veïnal
Recinte Palo Alto
Dissabte 21 d’abril, de 10 a 13h
c/ Pellaires 30-38

 

PROGRAMA
10 h Taller de debat sobre l’encaix entre propostes d’ús per als espais veïnals
12 h Validació dels criteris de gestió i retorn social de la resta d’espais de Palo Alto

Recull de propostes i aportacions de la Jornada Inicial
(document adjunt a la notícia)

 

Antecedents

El Palo Alto és un recinte amb una superfícies de 8.486 m2 catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local propietat de l’Ajuntament de Barcelona des de 1994. En el període 1998-2018 ha estat cedit en règim de concessió a la Fundació Palo Alto fent esdevenir l’espai com a referent de la producció artística i cultural. Fruit de la demanda veïnal, l’Ajuntament planteja una nova concessió que redistribueixi els usos donant major presència al veïnat.

Per tal de definir els nous usos veïnals s’inicia un procés participatiu des del que definir una proposta consensuada entre la ciutadania sobre el programa, usos veïnals i gestió del complex d’equipament públic de Palo Alto en els espais susceptibles d’adreçar-se als barris del Poblenou i Sant Martí.

Concretament la nova distribució d’usos redueix al 30% l’ocupació del projecte empresarial tractor, i la resta d’ocupació del recinte preveu:

15% a projectes veïnals/associatius vinculats a la cultura;
15% a serveis auxiliars polivalent (cantina i sales d’actes);
15% a viver de projectes empresarials en l’àmbit del disseny i la cultura;
25% a una Casa taller per a la inserció laboral.

El procés participatiu

El procés participatiu ha comptat primerament amb una fase informativa on s’han desenvolupat entre desembre de 2017 i gener de 2018 dues sessions dedicades a informar a les entitats empresarials del Palo Alto i a les entitats veïnals i culturals del barri sobre la nova concessió i les possibilitats i qüestions a abordar en el procés participatiu.

Un cop realitzada la primera jornada oberta el 10 de març per tal de identificar les necessitats d’ús del veïnat i amb la convocatòria d’aquest 21 d’abril de la segona jornada oberta de concreció de la proposta final d’usos veïnals, gestió i criteris de retorn del Palo Alto es tanca la fase de debat del procés participatiu.

Finalment, es generarà una memòria tècnica del procés participatiu i dels resultats i es farà una devolució a les persones participants mitjançant els Consells de Barri de Diagonal Mar i Front Marítim del Poblenou i el del Poblenou i mitjançant els canals oficials de comunicació del districte de Sant Martí.