Oberta la consulta pública sobre el Reglament de participació ciutadana i la regulació dels òrgans de participació dels districtes

28/06/2019 - 18:58

Participació. El procés de consulta estarà actiu des del 27 de juny fins al 13 de setembre.

El Reglament de participació ciutadana, aprovat l’octubre del 2017, regula els òrgans i els instruments de participació que els veïns i veïnes de Barcelona tenen al seu abast i incorpora les iniciatives i consultes ciutadanes, a més dels mecanismes de debat que componen el Decidim Barcelona.

El Reglament contempla també la regulació dels Consells de Barri, l’únic dels òrgans de participació territorial incorporats directament a aquesta nova normativa. A la resta dels casos, la regulació remet a les Normes reguladores del funcionament dels districtes, vigents des del 2001 i que expliquen les dinàmiques i les funcions dels espais de participació territorials dels quals està dotada la ciutat.

Amb l’objectiu d’evitar les confusions que pot generar la coexistència d’aquestes dues normatives, i de coordinar de manera més homogènia la participació de la ciutadania en els seus districtes i barris, l’Ajuntament de Barcelona ha obert una consulta pública.

El procés de consulta estarà actiu des del 27 de juny fins al 13 de setembre, a fi de recollir les opinions i les propostes de veïns, veïnes i entitats.  Podeu consultar aquí tota la informació.