Preparant la trobada internacional sobre democràcia participativa

21/06/2018 - 08:03

Jornada. Fins al 30 de juny, qualsevol persona pot proposar ponents, activitats i temes a tractar durant la 18ª Conferència Internacional de l’OIDP, que es farà al novembre a Barcelona.

Del 25 al 27 de novembre se celebrarà a Barcelona la 18a Conferència Internacional de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (ODIP), format per més de 800 ciutats, entitats, organitzacions i centres de recerca d’arreu del món.

L’OIDP és una xarxa de coneixement, intercanvi i aplicació d’experiències sobre democràcia participativa en l’àmbit local. Aquest any, els eixos de debat de la seva conferència seran la democràcia directa, la iniciativa ciutadana i els ecosistemes de participació inclusiva.

L’esdeveniment està plantejat en clau participativa. Per això, fins al dia 30 de juny qualsevol persona interessada en la democràcia participativa, pot presentar propostes de ponents, activitats o temes a tractar durant la conferència, a través d’aquest formulari.

Un any de presidència

Organitzada per l’ODIP, l’Ajuntament de Barcelona i Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), la conferència portarà a la Ciutat del Teatre, a Montjuïc, diferents líders polítics i persones expertes en l’àmbit de la participació per tal d’analitzar el paper de les ciutats en l’enfortiment de la democràcia a nivell mundial.

La ciutat de Barcelona és la seu permanent de la secretaria general de l’OIDP. A més, durant el 2018 ostenta la presidència anual d’aquest observatori que, en el marc de la conferència, celebrarà també la seva Assemblea Anual de socis.