Processos i iniciatives ciutadanes. Novetats del juliol

28/06/2019 - 09:24

Participació. A continuació, us informem de les últimes novetats relacionades amb els processos participatius actius i les iniciatives ciutadanes obertes en aquests moments.

Per rebre informació periòdica sobre les novetats relacionades amb els processos i les iniciatives, també podeu subscriure-us al butlletí informatiu de decidim.barcelona. Només cal fer-se un perfil de persona usuària de la plataforma i indicar que es volen rebre notificacions.

Processos participatius actius

Ordenança de la zona de baixes emissions
A finals de maig es va presentar aquest procés participatiu que obre el debat amb la ciutadania sobre l’elaboració i l’aplicació de l’Ordenança de la zona de baixes emissions (ZBE). Aquesta normativa regularà la circulació de vehicles contaminants a la ciutat de Barcelona, a partir del gener del 2020.

Amb l’objectiu principal de reduir la pol·lució i millorar la qualitat de l’aire, l’ordenança delimitarà les zones en les quals es restringiran els desplaçaments dels vehicles que generen més contaminació.

En l’actual fase del procés, es duran a terme un seguit de trobades i sessions de debat, tant a escala de territori, com amb les entitats en l’àmbit sectorial. +info

Protecció del patrimoni arquitectònic i natural de Gràcia
Persones a títol individual i entitats poden fer arribar les seves propostes de racons, detalls i elements arquitectònics o naturals que constitueixen el caràcter singular i la memòria de veïns i veïnes de la Vila de Gràcia i part dels barris de la Salut, Vallcarca i Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.

Les propostes seran valorades per un equip de professionals, que determinaran quines són susceptibles de convertir-se en les “fites de la memòria” de Gràcia, i ésser incorporades en els plans de protecció i en futures accions de difusió de la memòria del territori.

L’actual fase de recollida de propostes estarà oberta fins a finals de setembre. +info

Pla educatiu dels barris de Vallcarca i els Penitents, i del Coll
Al llarg dels últims tres mesos s’han pogut presentar propostes, que es van recollir i debatre a través de decidim.barcelona.

En l’actual fase del procés, el grup impulsor està definint la proposta de línies i actuacions que han d’integrar el PEB. +info

Repensem el 22@
Al llarg del 2018, l’Ajuntament de Barcelona va engegar un procés de participació ciutadana per repensar conjuntament una estratègia davant els reptes socials, econòmics i urbanístics dels barris del Poblenou i del Besòs i el Maresme.

El procés es troba en la seva fase final de seguiment d’execució. +info.

Pla estratègic dels espais litorals de la ciutat
Iniciat l’octubre del 2018, el procés participatiu ha obert al debat ciutadà quina ha de ser l’ordenació i la gestió dels espais urbans del front marítim de Barcelona: les platges, els ports, els barris del litoral, els equipaments i els espais lliures.

Un cop acabada la fase de retorn de propostes, començarà el seguiment, en què s’informarà periòdicament del progrés del desplegament del pla. +info

Iniciatives ciutadanes actives

Pont de Santander
Aquesta iniciativa, promoguda per diverses associacions de veïns i veïnes del districte de Sant Martí, recull suports per incloure un punt de l’ordre del dia al consell municipal sobre la construcció d’un pont al carrer de Santander, i la reforma del carrer en aquell tram.

Es tracta d’una reclamació històrica del veïnat de la zona, que considera inadequada l’estructura actual. Demanen que el nou pont sigui accessible i segur, per a l’ús compartit de vianants, bicicletes i vehicles de motor.

El termini per recollir signatures de suport s’ha ampliat fins al 25 d’agost. +info