Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 20 de desembre de 2019

20/12/2019 - 18:24

Ple municipal. Resum dels acords presos en la part d’impuls i control al Govern municipal.

L’últim Ple ordinari d’aquest any ha aprovat dues propostes de l’oposició, una de les quals l’han presentat conjuntament ERC i J×Cat. També s’ha aprovat una proposta d’impuls d’iniciativa ciutadana per demanar al Govern municipal que comenci els tràmits per aprovar el projecte de construcció del pont al carrer de Santander, al districte de Sant Martí. El Ple ha acabat amb la lectura de dues declaracions institucionals.

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat una proposta d’iniciativa ciutadana perquè el Govern municipal comenci els tràmits per aprovar el projecte de construcció d’un pont al carrer de Santander i la reforma del tram del mateix carrer que va del pont a la rambla de Prim.

Aquesta iniciativa, que dos dels promotors han defensat davant dels regidors, s’ha pogut presentar en la sessió plenària del Consell Municipal després que s’hagin recollit 3.750 signatures, gràcies al Reglament de participació ciutadana, aprovat l’any 2017.

El grup municipal de Cs ha presentat una proposta per reclamar que es facin les gestions necessàries davant l’Autoritat del Transport Metropolità perquè la T-casual sigui un títol de transport polivalent com la T-10 i que el preu s’incrementi d’acord amb l’IPC. Aquesta proposta ha estat rebutjada. Hi han votat a favor Cs, el PP i BCN Canvi, mentre que ERC, BComú, el PSC i J×Cat s’hi han oposat.

El PP ha instat el Govern municipal a crear un cens actualitzat sobre els edificis, solars i locals ocupats a la ciutat. Aquesta proposta s’ha aprovat amb el suport d’ERC, J×Cat, Cs, el PP i BCN Canvi, i l’abstenció de l’equip de Govern, BComú i el PSC.

BCN Canvi ha proposat al Ple municipal crear un programa municipal de fins a 5.000 ajuts anuals de 600 euros mensuals durant 5 mesos per complementar les beques Erasmus, sobretot per als joves amb una renda familiar més baixa. Aquesta proposta ha estat rebutjada. Hi han votat a favor Cs, el PP i BCN Canvi, i ERC, BComú, el PSC i J×Cat s’hi han oposat.

ERC i J×Cat han presentat al Ple municipal una proposta per reclamar la llibertat immediata d’Oriol Junqueras, després de la sentència dictada per la justícia europea, i rebutjar la condemna per desobediència al president de la Generalitat, Quim Torra. La proposta s’ha aprovat amb el vot favorable d’ERC, BComú i J×Cat i el vot contrari del PSC, Cs, el PP i BCN Canvi.

El Ple municipal ha aprovat també dues declaracions institucionals:

  • Celebració dels diferents actes institucionals en homenatge al polític i advocat Francesc Layret, víctima del pistolerisme patronal, amb motiu del centenari del seu assassinat.
  • L’Ajuntament s’afegeix al Dia Internacional Contra la Corrupció i es compromet a promoure i enfortir les mesures per combatre-la.