Tecnologia i democràcia al servei de les entitats de drets humans de la ciutat

22/11/2019 - 11:08

Participació. Cinc associacions han signat un conveni per utilitzar i impulsar la plataforma Decidim.

Les entitats de drets humans de la ciutat han signat un conveni de col·laboració per poder utilitzar i impulsar la plataforma digital Decidim. Amb aquest acord, el consistori de la ciutat vol facilitar eines tecnològiques per a la democràcia participativa entre les entitats de la ciutat.

El conveni té una durada de dos anys i l’han signat l’Associació SOS Racisme Catalunya, l’Associació Novact, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Observatori de Drets Humans (DESC) i lrídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans. Per part de l’Ajuntament de Barcelona ha signat el conveni Marc Serra, regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Social.

Inicialment les entitats signants han estat cinc, i s’espera que amb el temps hi hagi altres associacions de drets humans de la ciutat que s’hi adhereixin. D’aquesta manera es referma el compromís de la institució per facilitar eines tecnològiques per a la democràcia participativa.

Aquesta col·laboració se suma a la que ja va tenir lloc al mes d’abril amb deu entitats veïnals, socials i comunitàries i a una segona, en què van signar cinc entitats d’economia social i solidària.

Decidim, una eina de democràcia participativa d’èxit

Decidim.Barcelona és la plataforma digital de participació de l’Ajuntament de Barcelona, creada amb codi obert i que s’ha convertit en una eina de referència en participació.

En els últims tres anys el projecte Decidim s’ha compartit i instaurat a més de cent ciutats i organitzacions d’arreu del món. L’eina inclou una infraestructura oberta que aplega codi, documentació, disseny, formació, marc legal, interfícies col·laboratives, una comunitat de persones usuàries i facilitadores i una visió global per ajudar la ciutadania, les organitzacions i les institucions públiques a organitzar-se democràticament.