Més de dos mil alumnes treballen el respecte a la diversitat humana i social

Aprenen que hi ha diversitat de cultures, sexes, models de família, maneres d’estimar i funcionalitats. Formen part dels onze centres educatius que integren la Xarxa d’Escoles i Instituts per la Igualtat i la No-Discriminació.

La Xarxa d’Escoles i Instituts per la Igualtat i la No-Discriminació està de celebració. Està arribant al final de la primera fase d’implantació del programa, i per això ha preparat una trobada dels onze centres que hi participen. La jornada ha servit per fer visible el treball fet durant aquests dos anys de prova pilot amb una mostra dels tallers i les activitats que l’alumnat ha portat a terme durant el curs escolar.

Un total de 2.211 estudiants d’educació infantil, primària i secundària, han participat en tallers i activitats musicals duts a terme amb la implicació d’una vintena d’entitats socials. Representen la feina que s’ha fet al llarg d’aquest temps, i que ha anat impregnant l’activitat habitual dels centres amb continguts i formats educatius pensats, plantejats i desenvolupats des del respecte a totes les formes de diversitat: de gènere, d’origen, funcional o en les relacions afectives i sexuals.

L’objectiu de les activitats és fomentar el pensament crític i la convivència en la diversitat per prevenir la violència i la discriminació en les relacions interpersonals. En aquest sentit, la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha destacat la necessitat que, des de l’aula, es promogui el respecte a la diversitat humana i social: “Si comencem abans, si ens prenem seriosament el procés d’educació des del primer dia, probablement podrem construir una societat més igualitària, amb menys discriminació i millor per a tothom.”

Compartiu aquest contingut