A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Consell assessor de la gent gran -

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

Voleu col·laborar en la construcció d’una ciutat per a totes les edats? El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona és l’espai de participació de l’Ajuntament de Barcelona per a totes les qüestions relacionades amb les persones grans de la ciutat. El Consell és presidit per l’alcaldessa de Barcelona (o bé pels tinents d’alcaldia o regidors en qui delegui), i s’hi pot participar a títol individual o com a representant d’una entitat o grup.

El Consell Assessor de la Gent Gran (CAGG) es va constituir el 1991. Avui, 30 anys després, més d’un centenar de persones grans, tant a títol individual com en representació d’entitats i dels districtes, participen en els seus òrgans i grups de treball aportant reflexions i propostes per augmentar el benestar al llarg de tota la vida. Així mateix, al llarg d'aquestes tres dècades, el Consell ha actuat com a motor de la participació de la ciutadania gran, impulsant activitats i projectes oberts a tota la ciutat, i cada quatre anys l'ampli procés participatiu de la Convenció de les veus de les persones grans.

Les celebracions del 30è aniversari comencen amb un acte de reconeixement al Consell i als seus membres, i d'inauguració d'un mural participatiu que vol fer valer la remarcable tasca duta a terme per aquest òrgan de participació. El mural es pot veure a l'avinguda Meridiana, cantonada amb carrer de Trinxant.

El 15 d'octubre, al Casino l'Aliança del Poblenou, es celebrà l'espectacle musical Barbián, de Rodrigo Cuevas. Una proposta cultural trencadora, que combina músiques tradicionals i sons actuals amb un aire innovador que crida a la celebració de la diversitat, la interculturalitat i la intergeneracionalitat.

Pròximament, es realitzarà una Jornada de debat i reflexió sobre temes prioritaris per al Consell, com la defensa dels drets de les persones grans i l'aposta per una ciutat amigable amb l'envelliment. L'acte tindrà participació institucional i de persones expertes, i també propostes artístiques que reflecteixin els valors que promou el Consell. S’hi presentaran també posicionaments i propostes del CAGG relacionades amb les temàtiques tractades, documents i publicacions que les recullen, i el vídeo recopilatori dels 30 anys de feina incansable del Consell.

Les funcions del Consell són les següents:

  • Estudiar temes d’interès per a la gent gran i emetre’n informes.
  • Promoure iniciatives per a la millora de la qualitat de vida i el protagonisme ciutadà de les persones grans.
  • Fer el seguiment de les polítiques i accions que es posen en marxa.

A més, cada districte de la ciutat disposa del seu propi Consell de la Gent Gran, on també podeu participar.

Per obtenir més informació:

Consell Assessor de la Gent Gran

Adreça electrònica: cagg@bcn.cat