Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

L’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment, coordinada per l'Àrea de Drets Socials, recull 77 accions amb l’objectiu d’anticipar-se al procés de canvi demogràfic i d’envelliment de la població. El document parteix d’una diagnosi acurada sobre la realitat actual i presenta projeccions demogràfiques, per tal de planificar les polítiques públiques més adequades davant els reptes que es plantegen a mig i llarg termini. Això passarà per enfortir polítiques i serveis ja en marxa, i també per obrir noves línies d’actuació en funció de les necessitats detectades. L'Estratègia 2018-2030 afronta el canvi demogràfic defensant el dret a la ciutat per a totes les edats, valorant l'aportació i participació social en tots els cicles vitals i amb una especial atenció als col·lectius més vulnerables.

Les 77 accions s’articulen entorn a 4 eixos temàtics:

  • Dret a la ciutat al llarg de la vida.
  • Convivència intergeneracional en una ciutat amigable.
  • Envelliment actiu: aportar i gaudir de la ciutat.
  • Recerca i planificació per un canvi demogràfic amb equitat.

L’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment va ser presentada com a mesura de govern al Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona del 20 de juliol de 2018. És el resultat d’un treball col·lectiu en què s’han incorporat reflexions i propostes de persones expertes i de diversos àmbits i espais de participació, tant externs com interns de l’Ajuntament.