Fes esport

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

L’exercici físic és fonamental per mantenir-se en forma i gaudir d’una bona qualitat de vida.

En els equipaments esportius trobareu una àmplia programació d’activitats dirigides, que poden anar des dels esports tradicionals fins a una gran varietat de propostes:

  • Aiguagim: és la gimnàstica aquàtica. Dins de l’aigua podem fer els mateixos moviments que fem a fora, però d’una manera més lenta i controlada, evitant el risc de lesions. L’aiguagim està indicat per a totes les edats, i ajuda a corregir postures, disminueix els dolors musculars, afavoreix la relaxació i la respiració...
  • Taitxí: considerat com un estil d’art marcial però també com un art de meditació en moviment, el taitxí és una forma d’exercici ideal per a la gent gran. Entre les moltes propietats que té, ajuda a millorar l’artritis, el reumatisme i la circulació, fa millorar molt el sentit de l’equilibri i també ajuda a relaxar-se.
  • Txikung: Una altra disciplina molt comuna en la medicina tradicional xinesa. Consisteix en una gran varietat d’exercicis suaus, lents i relaxats, que es coordinen amb la respiració natural. Els beneficis en la salut es noten en les articulacions, en el trànsit intestinal, en la flexibilitat...
  • Ioga: aquesta disciplina mil·lenària cada vegada té més adeptes a Occident. La combinació de postures i el control de la respiració comporten beneficis molt variats. Practicat de manera suau, el ioga és molt indicat per a la gent gran, per tonificar l’organisme, estimular la relaxació, controlar problemes de salut i emocionals, etcètera. És una manera excel·lent de mantenir forts el cos i la ment.

Per a més informació, consulteu la llista dels centres esportius municipals o apropeu-vos al vostre casal de gent gran .

La ciutat ens ofereix també moltes altres oportunitats per fer exercici (passejades, circuits gimnàstics als parcs, itineraris urbans, etcètera).

  • Programa "Activa’t als parcs": sota aquest nom s’agrupen un conjunt de sessions d’exercici físic i de salut que es fan a molts parcs de la ciutat. Inclouen sessions de taitxí i de txikung, així com caminades suaus i fins i tot exercicis de memòria. A més, a molts d’aquests parcs hi ha instal·lats un seguit de circuits gimnàstics per fer exercici al vostre ritme. Consulteu els detalls al seu web.
  • Barnatresc: L’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès i l’Institut Barcelona Esports promocionen la pràctica de senderisme urbà a través del programa Barnatresc. Es tracta de caminades per la ciutat, amb una longitud d’uns 12-15 quilòmetres amb suport logístic i aptes per a totes les edats. Consulteu les properes activitats del programa Barcelona caminades. 

La natura també és un entorn ideal per fer exercici, i a Barcelona podeu gaudir de:

  • Els recorreguts marcats per caminar o córrer per Collserola.
  • Les platges, on podreu gaudir dels banys i dels circuits que hi ha instal·lats, i practicar jocs de pales i pilota.
  • Montjuïc també és un altre espai idoni per fer esport, ja sigui en grup, en parella o sol.